Január elsejével állami fenntartásba kerültek az addig önkormányzati működtetésű közoktatási intézmények, az iskolákat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vette át. A Világgazdaság szerint az új helyzet sok bizonytalanságot okoz.

 

Az egyik iskolaigazgató arról számolt be, hogy január elsejétől nincs érvényes munkaköri leírása, vagyis nincs tisztában a hatáskörével. Ráadásul hivatalosan nem is igazgatóként, hanem intézményvezetőként dolgozik, de azt nem tudja, hogy ez mit jelent pontosan.

Az egyes intézmények vezetői kaptak egy levelet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (KIK), mely egy mellékletben összefoglalta azokat a leggyakoribb eseteket, amelyek mindennapi szakmai munka során a munkaszervezési feladatok gyakorlásával összefüggésben megjelenhetnek.

A levélben kérték, hogy lehetőség szerint az igazgatók tegyenek mindent ugyanúgy, ahogy eddig, de a nyilatkozó igazgató szerint vannak napi problémák, amelyekre nézve nem kaptak útmutatást. „Mindennap van valami, amit alá kell írni, de nem tudjuk, hogy megtehetjük-e” – mondta a lapnak.

A tankerületi vezetőkhöz naponta több kérdés érkezik, ám gyakran nem tudják a választ. Ők is felhívják a feletteseiket, és az eredménnyel egy-két napon belül visszatelefonálnak az intézményvezetőknek.

 

{module Forrás: edupress}