Összkormányzati szándék a pedagógus-életpályamodell elindítása átlagosan 40 százalékos béremeléssel – mondta Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár az MTI-nek adott tanévzáró interjúban.

 

Hoffmann Rózsa a pedagógus-életpályamodell szeptemberi indulására egyre javuló esélyeket lát, erre szerinte három-négy hét múlva egyértelmű válasz adható. Összkormányzati szándék a pedagógus-életpályamodell elindítása annak minden elemével, az új munkaidő-szabályozással, a minősítéssel és a jelentős, átlagosan 40 százalékos béremeléssel – jelentette ki az államtitkár, aki úgy fogalmazott: „hiszek az új pedagógus-életpályamodellben”.

Hoffmann Rózsa megerősítette, nem terveztek és terveznek pedagóguselbocsátásokat. Ugyanakkor az iskolarendszernek igazodnia kell a csökkenő gyermeklétszámhoz. Néhány héten belül meglesznek az egyes megyékre, tankerületekre és intézményekre lebontott adatok arra vonatkozóan, hogy hol mennyi pedagógusra van szükség a következő tanévre. Az előzetes kalkulációk szerint számuk nagyságrendileg megegyezik az idei tanévivel.

 

{module Forrás: edupress}