A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) aláírta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) a mintegy 123 ezer pedagógust és más foglalkoztatottat, összesen mintegy 150 ezer embert érintő kollektív szerződést november 22-én

– jelentette be Galló Istvánné, az érdekképviselet elnöke november 25-ei sajtótájékoztatóján. Mindeközben Marekné dr. Pintér Aranka, a Klik elnöke elmondta: a szerződés azokkal a szakszervezettel köthető meg, melyekben a tagság 10 százaléka az adott szakszervezet tagja, és ennek egyedül a PSZ felel meg.

Galló Istvánné a szerződésben foglalt kedvező intézkedések között említette, hogy a Klik által foglalkoztatott pedagógusoknak – a kötelező 32 óra kötött munkaidő felett – túlóradíjat fizetnek 2014. január 1-jétől. A reprezentatív szakszervezet vezetője a kollektív szerződés „kemény tárgyalások” utáni aláírását „apró pozitív lépésnek” nevezte.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy a PSZ nem készül sztrájkra.

„Ebben a pillanatban nem tudjuk, miért kellene sztrájkolni” – fűzte hozzá.

Azt mondta, a PSZ úgy értékelte, hogy a kormány betartotta a három pedagógus-szakszervezet alkotta sztrájkbizottsággal január végén kötött megállapodásban foglaltakat. Jelezte: a kongresszus meghallgatta a kormány és a sztrájkbizottság január 22-i megállapodásának teljesüléséről szóló beszámolót, és azt egyhangúlag elfogadta.

Az új kollektív szerződés január 1-jétől lép hatályba

Az új kollektív szerződés fontosabb részleteit ismertetve Galló Istvánné elmondta, januártól a kötött munkaidőn felüli munkáért díjazás jár, és a helyettesítést is kifizetik majd a munkavállalóknak. Utalt arra, hogy az eredeti elképzelések szerint ezekért nem fizetett volna a munkáltató, a Klik.

Hozzátette: ennek tudatában az intézményvezetőknek nem is lesz érdekük, hogy a pedagógusokat a 32 órán túl bent tartsák az iskolában, mert azt az időt túlórában ki kellene fizetni nekik.

Kérdésre arról is beszélt, hogy a 32 óra kötött időt a pedagógusnak nem kell feltétlenül bent tölteniük az iskola tanári szobájában, így például a dolgozatokat otthon is kijavíthatják.

Az új kollektív szerződés kiterjed majd a jóléti juttatásokra, és a dokumentumban a szakszervezeti vezetők munkaidejét is rendezték – ismertette. A cafeteria-juttatásokról szólva azt mondta, arról a Klik költségvetésének elfogadása után kezdődnek majd meg a tárgyalások. Jelezte, hogy az „milliárdos tétel” lesz a jövő évi költségvetésben.

Kitért arra is, az új kollektív szerződés január 1-jétől lép hatályba, így addig a jelenlegi kollektív szerződések érvényesek.

Szeretnék elérni – mondta -, hogy az önkormányzati fenntartású intézményeknél dolgozó kollégákkal is a Klikkel kötötthöz hasonló kollektív szerződéseket kössenek.

Arra a kérdésre, hogy az új kollektív szerződés aláírásával minden konfliktus megszűnt-e, azt mondta, a szerződést kedvezőnek értékelik, ugyanakkor azt továbbra is fenntartják, hogy a közoktatás átalakítása, az intézmények állami fenntartásba vétele, a Klik működése komoly problémákat vet fel, és igazságtalannak tartják a bérrendszert is.

Mintegy 130 ezer közalkalmazottat érint a kollektív szerződés

Marekné dr. Pintér Aranka, a Klik elnöke november 25-ei sajtótájékoztatóján elmondta: rövid idő alatt – a tárgyalások megkezdését követő három hónapon belül – sikerült megkötniük a PSZ-szel a kollektív szerződést. Rámutatott, ezzel teljesítették azt a szakszervezeteknek tett kormányzati ígéretet, amely szerint ágazati szintű kollektív szerződéseket kötnek.

Utalt arra, hogy azokkal a szakszervezettel köthető meg a szerződés, melyekben a tagság 10 százaléka az adott szakszervezet tagja, és ennek egyedül a PSZ felel meg. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne a mintegy 130 ezer közalkalmazottra vonatkozna a szerződés – tette hozzá.

A Klik elnöke a kollektív szerződésből a munkafeltételek hatékonyabbá tételének szabályozását, illetve az egyes jóléti juttatások adásának a lehetőségét emelte ki.

Azt mondta, a PSZ aláírásával elismerte, hogy a kollektív szerződéssel közösen tenni tudnak a közalkalmazottak helyzetéért.

Arra a kérdésre, hogy a többletmunka kifizetésére készültek-e a számítások, azt válaszolta, hogy a betöltetlen álláshelyekre tervezett bérösszegből fizetik majd ki az óraadót vagy a tartós helyettesítést ellátókat.

Azt hangoztatta ugyanakkor, a céljuk az, hogy ne többletmunkával, hanem az alapmunkaidő kitöltésével kapjon tisztességes bért minden pedagógus.

{module Forrás: edupress|none}