Szeretnél egy lakást?
 
Szeretnél egy lakást. Egy saját lakást. Hogyan veszed meg? Mit teszel érte? Honnan tudod, hogy mi az, ami biztosan megfelel majd Neked?

Ez kérlek nem egy kiló krumpli, amit legfeljebb kidobsz, ha rohadt belül.
Nagyon sok pénzbe kerül. Szó szerint milliókba. Nem ismerem a Te pénzügyi helyzetedet, de vannak akik 20-30, sőt – atya gatya! – 40 évre is eladósodnak.
No jó, tudom, hogy tudod, nagy a felelősség. Mert százezreket, sőt milliókat is lehet bukni egy rossz választással, egy kicsi elnézéssel.
Bele lehet nyúlni úgy a rosszba, hogy megkeserítheti az életedet. Tönkreteszi a napjaidat és csak nyeled az ideget.
Lehet kifogni egy pénznyelőt. Amire csak költesz, költesz…. és sosem elég.
Vagy lemaradhatsz egy támogatásról, egy kedvezményről, egyszerűen csak azért, mert nem is tudtál róla.
 
És kiben bízhatsz? Egy ingatlanosban, aki az eladótól kapja a jutalékot? Gondolod, majd figyelmeztet Téged, ha valami nem stimmel?
 
Amikor a szakmát tanultam, nem egy „hobbikertész” járt közénk. Aki sosem szándékozott ingatlanközvetítő vagy értékbecslő lenni, egyszerűen csak azért tanulta meg, hogy saját magának meglegyenek ezek az ismeretek.
 
Ez nem rossz ötlet. Egy tanfolyam kb. 70-100 ezer Ft és kb. 400-500 óra. Ha megteheted, és érdekel valamelyest a téma, akkor csak javasolni tudom.
Ha viszont se pénzed, de főleg időd nincs erre, akkor hegyezd füled, vagyis élezd szemed, mert elárulom Neked a titkokat.
 
Miért leszek ilyen jó Hozzád? Mert tényleg örülök, ha segíthetek, mert szívesen írok, és mert épp egy könyvet állítok össze a témáról, és őszintén hálás lennék, ha megosztanád velem a tapasztalataidat és a véleményedet.
 
Akkor hát kalandra fel!

További titkok a http://lakasvasarlas.blog.hu/ oldalon.

Forrás:  http://lakasvasarlas.blog.hu