Az iskola az önmenedzselés tanításából megbukott.Éppen tegnap mondtam gyermekeimnek, hogy több órát töltök e héten a tréningeken tanulással, mint amennyit ők töltöttek e héten az iskolában.

A teljes hétvégét is egy tanfolyamon töltöm ahol egy olyan régi ismerősömmel is találkoztam, aki most kezdte a gyógyítás.

– „Most jutottam el oda, hogy saját magam is merjek szert adni. Nagyon nehéz lépés volt ez nekem. Iszonyú nehéz… Több évembe telt, míg ide eljutottam.” ? mesélte nekem beszélgetésünk közben.  – „Tudod többször eszembe jutott ? folytatta ? amikor évekkel ezelőtt egyszer azt mondtad, hogy az a JÓ, ha nem követeli meg a tanító vagy a mester, hogy azt amit tanít pontosan kövessék a tanítványai. Hanem, hogy mindenkinek feladata a maga útját megtalálni.”

Nekem ez akkor olyan elriasztónak és elképzelhetetlennek tűnt.

– „Azt akartam, hogy valaki megmondja mit és hogyan csináljak. Nagyon hosszú út vezetett el oda, hogy saját magam merjek önállóam dönteni és szert választani azok alapján, amiket tanultam.”

Mire tanít az iskola?

Amint őt hallgattam hirtelen a szemem előtt volt egy tanóra aztán meg a dolgozatírás, amikor arra neveltek és nevelnek a mai napig is minden gyermeket, hogy pontosan azt az egy választ adja meg és azon az egy módon oldja meg a feladatokat, ahogyan a tanár várja.

Önmenedzselésből bukta

Ennek aztán az eredménye, hogy gyermeked felnőtt korában is azt várja majd, hogy valaki megmondja mit és hogyan kell csinálni. Ily módon nem lesz képes arra, hogy saját maga motiválja és menedzselje önmagát és merjen azon az úton menni, amelyen menni akar.

Az iskolától az életrevalóságra való nevelést nem várhatod!Ezért gyermeked jövője szempontjából kulcs fontosságú, hogy megtanítsd arra, hogyan legyen képes önállóan menedzselni magát.

Te mit teszel ennek érdekében most?

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá!

 Forrás: Csodasuli.hu