Számodra mit jelent anyának lenni?Gondolkodtál már rajta valaha, miért és hogyan lettél anya?
Miért éppen most talált meg a gyermekáldás? Mit jelent a te számodra az anyaság?

Mi az, amit megtanulhatsz a gyermekeidtől és a gyermeknevelés által?
Vida Ági, pszichológus készített számodra egy ingyenes útmutatót, amely segít megismerned magad, mint anya és nő, és amely megmutatja, hogyan álhatsz jobb anyává az önismeret által.  

Ezt a néhány oldalas leckét teljesen ingyen letöltheted innen.

Gyermeked személyisége folyamatosan fejlődik.

Néha talán úgy tűnik, teljesen a maga útját járja, holott állandóan figyel és rengeteget tanul tőled is. Például abból, Te hogyan oldod meg a problémákat. Hajlamosak vagyunk összemosni a gyerekkel kapcsolatos gondokat a személyiségével. Azt mondjuk, ?ő egy erős akaratú, hisztis gyerek?, pedig ez tévedés, hiszen a gyermek viselkedésével kapcsolatos problémák a legtöbb esetben csak átmenetiek, és elmúlnak, ellenben az, ahogyan mi a problémára reagálunk, megmarad őbenne (Te is biztosan emlékszel a saját szüleid szavaira, reakcióira, amikor te rossz fát tettél a tűzre…)

Ha engedsz a hisztinek, abból azt tanulja meg, hogy érdemes hisztiznie. Ha cseleket, figyelemelterelést vetsz be, akkor ő is ezt fogja tenni hasonló helyzetekben. Ha nem figyelsz rá, ő sem fog odafigyelni rád… Az, ahogyan megoldod a vele kapcsolatos kérdéseket, beépül a személyiségébe, ő ezeket fogja továbbadni a gyerekeinek, a te majdani unokáidnak, és ezek a hatások jellemzőek lesznek a későbbi emberi kapcsolataiban is.

Ezekről a kérdésekről is szól Vida Ági ingyenes anyai önismereti útmutatója, amelyet máris letölthetsz innen

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá!

 

 Forrás: Csodasuli.hu