Előfordult már Veled, hogy "vizet prédikáltál és bort ittál"?Most olyat mondok, aminek Magadtól is biztosan tudatában vagy: a gyerekek leginkább tapasztalati úton, utánzással tanulnak.

Vagyis kérted a gyereked, hogy csináljon (vagy ne) valamit, miközben Te pont az ellenkezőjét tetted?

Például arra kéred, hogy ne üljön már folyton a számítógép, vagy a TV előtt. Miközben mit lát?

Hogy Te viszont folyton ott ülsz… lyenkor mit csinál a gyerek? Amit a szüleitől lát – vagyis a szó elszáll, a gyereket meg mintha a gép elé ragadt volna. S ha belegondolsz, ez így természetes. Az embernek előbb önmagával kell szinkronba kerülnie – hogy aztán a saját gyermekét önmagára hangolhassa. A tetteivel – és nem a szavaival!

Mi a helyzet a "Sportolnod kéne valamit, gyerekem!"-mel?

Te sportolsz?

A gyereked azt látja, hogy anya – apa időt és energiát fordít arra, hogy ép testet tartson fent, amiben a lélek is ép lehet? Vagy csak mindig mondogatod, hogy de jó lenne sportolni!?

Sajna, itt is kialakul az "utánzó-reflex".

Ezért nem csak verbális, hanem igenis tevőleges feladatunk is van, ha a gyerekünket rá akarjuk ébreszteni a testmozgás fontosságára. Látnia kell, hogy Te is csinálod! Nézd ennek a jó oldalát: mindjárt két legyet üthetsz egy csapásra! Őt is rászoktatod és Te is egészséges maradsz!

Mozogjatok együtt, családilag!

A jó hír, hogy még csak a lábad sem kell kitenned otthonról, hisz az Ági Pilates DVD-k házhoz jönnek>>

 Előfordult már Veled, hogy "vizet prédikáltál és bort ittál"?

Joseph Pilates

Egy sztori, amelyet Ági mesélt el nekem, és ami nagyon megragadott

1918-ban Joseph Pilates-t ? aki boxolóként és detektívként éppen Angliában tartózkodott ? Man szigetén fogolytáborba zárták, hisz németként az ellenség soraiba tartozott. Ez volt az év, amikor kitört a hírhedt spanyolnátha járvány, amely tömegesen szedte áldozatait. El tudod képzelni, vajon egy ilyen táborban milyen körülmények között élnek az emberek egymással összezárva? A vírusok / kórokozók számára a terep ideális a pusztításra! Joe bácsi és az a maroknyi tanítvány, akik vele együtt naponta végezték a Mester gyakorlatait, ép bőrrel vészelték át a járványt!

 

Ez több mint elgondolkodtató…

 

Simonfi Ági ajánlata már csak október 30. éjfélig érvényes>>

 

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá!