Elég lesz a szülői nyilatkozat a táboroztatáshoz?Egy régi problémát orvosolnának azzal a rendelettel, mely szerint nem kellene orvosi igazolás a gyermekek táborba küldéséhez. A rendelettervezet szerint elég lesz majd egy szülői igazolás.

 

Egy rendelettervezet megszüntetné a táborozáshoz szükséges kötelező orvosi igazolást, amely a szakemberek szerint felesleges, a szülők szerint drága, hiszen sok helyen kérnek pénzt a papírért. Ezt többnyire azzal indokolták, hogy a dokumentum kiállítása nem tartozik kötelező feladataik közé.
A tervezet szerint csak egy szülői nyilatkozatra lenne szükség ahhoz, hogy a gyermeket táborozni küldhessék. Ebben nyilatkozni kell arról, hogy hogy a gyermek nem lázas, nem fáj a torka, nincsenek rajta kiütések, nem tetves és nem rühes és a közvetlen környezetében sem fordult elő fertőző betegség. Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége támogatja a kezdeményezést – mondta a Krónikának Selmeczi Kamill elnök. A szülő tudja a leginkább megítélni, hogy a megelőző néhány napban történt-e bármi, ami befolyásolhatja a táborozást – magyarázta. Az elnök szerint régi problémát orvosolnának a módosítással, mert az igazolást a hatályos jogszabályok szerint az iskolaorvosoknak kell kiadniuk, de őket sokszor nehéz megtalálni szünidőben.
(Forrás: hirado.hu)
(www.edupress.hu)