Megjelentek a felvételihez szükséges tudnivalókat és a magyar felsőoktatás képzéseinek kínálatát összefoglaló Felvi könyvek december 15-én. A végzős középiskolások és a mesterképzésre készülő diplomások eligazodását más-más kiadvány segíti: az előbbieknek a „kék könyvek” közül az érettségizetteknek szólót, az utóbbiaknak pedig a diplomások számára készült kiadványt kell keresniük a boltokban.

 

A Felvi könyvek a hagyományokhoz híven azt a célt szolgálják, hogy megkönnyítsék az érettségizők számára a felvételi eljáráshoz kapcsolódó információk és az intézmény, valamint szak kiválasztásához szükséges tudnivalók összegyűjtését. Mint minden évben, idén is a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2010. szeptemberben induló képzések érettségizetteknek című kiadvány tartalmazza a felsőoktatási intézményekben induló képzések listáját. A képzéskínálaton túl megtalálható benne a magyar felsőoktatási rendszer részletes bemutatása, így a felvételi eljárás szabályairól és tudnivalóiról is olvashatnak a felvételizők.
Az alapképzésben végzős hallgatóknak pedig a Mesterképzések felsőoktatási felvételi tájékoztatója – 2010. szeptemberben induló képzések diplomásoknak kötetben gyűjtötték össze a mesterképzésekhez kapcsolódó összes tudnivalót.

A Felvi rangsorokat tartalmazó Felvételi tájoló 2010 azokat célozza meg, akik döntésükkor minden szempontot figyelembe véve szeretnének határozni tanulmányaikról. A kiadvány részletesen bemutatja a magyar felsőoktatás 14 képzési területét és annak összes válaszható szakját, de számba veszi azt is, hogy az alapképzést követően melyik mesterképzésekre mehetnek tovább az adott képzést választók. Statisztikák bemutatásával képet ad a munkaerő-piaci lehetőségekről, választ adva arra, hogy mi vár a diplomásokra egy-egy szak elvégzése után.
Újdonságként pedig a Tájoló idén kiegészült a Felvi-rangsorokkal is, amelyek az Educatio Nonprofit Kft. Felsőoktatási Műhelyében tíz éve zajló felsőoktatási rangsorkutatások eredményeit foglalják össze. Mivel számos szempont alapján készül el a Tájolóban található rangsor, könnyen mérlegelhetővé teszi a pályaválasztást és az egyes képzéseket.
A Felvi tájékoztató kiadványai egységesen december 15-én jelennek meg.
(www.edupress.hu)