Még hat napig, azaz augusztus 13-ig jelentkezhetnek pótfelvételire azok, akik szeptemberben szeretnék megkezdeni felsőfokú tanulmányaikat, de nem nyertek még felvételt, illetve nem nyújtottak be jelentkezési lapot februárban – tájékoztat a Felvi.

Üres helyek
A felvételi ponthatárok mellett július 24-én arra is fény derült, hogy az egyes intézmények mely szakjain hirdetnek meg pótfelvételit, a képzések listája pedig már megtekinthető a Felvin (www.felvi.hu). Így nem kell fél vagy egy évet várnia a felsőfokú tanulmányok megkezdésével annak sem, aki nem nyert felvételt, vagy nem adott be jelentkezési lapot februárban.

Eljárás, papírmunka
A pótfelvételi, vagy a nyári felvételi eljárásban csak egy intézmény egy szakára lehet jelentkezni, ha azonban az egyetem, vagy a főiskola ad rá lehetőséget, akkor az államilag támogatott és a költségtérítéses formát egyaránt megjelölhetik a felvételizők. A pótfelvételi nyomattal ellátott jelentkezési lap közvetlenül a felsőoktatási intézménynél szerezhető be és a mellékletekkel együtt oda is kell visszajuttatni. Az eljárás ötezer forintos alapdíját a jelentkezési laphoz mellékelt postautalványon még a jelentkezési lap leadása előtt be kell fizetni, az esetleges alkalmassági vagy gyakorlati díjak befizetése pedig az intézmény által meghatározott módon történik. A pótfelvételi során csatolni kell mindazon dokumentummásolatokat, melyeket a felsőoktatási intézmény Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2008. szeptemberben induló képzések című kiadványban, illetve a pótfelvételi meghirdetésben megjelölt.

Határidő, tanévkezdés
A pótfelvételi jelentkezési lapoknak augusztus 13-ig kell beérkezniük. A felvételről, vagy az elutasításról az intézmény értesíti a jelentkezőket. Az ily módon felvételt nyert hallgatók szeptembertől már szintén iskolapadba ülhetnek.
További információ a Felvi oldalán (www.felvi.hu/index.ofi?mfa_id=7&hir_id=9621) olvasható.
(www.edupress.hu)