Augusztus utolsó heteiben látványosan henyélő diákmunkások tűntek fel az ország tizenhét strandján, „Nálunk ez is diákmunka!” feliratú molinók alatt elhelyezett nyugágyakon pihenve. A Fürge Diák Iskolaszövetkezet akciójának üzenete az volt, hogy a diákmunka nagyszerű élmény is lehet, ha jól csinálják.

A második legnagyobb, országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezet szokatlan nyárbúcsúztató akciójának célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a diákmunka-vállalás előnyeire: a diákmunka kellemes oldalaira, és „élményszerűségére”.
A strandokon megjelenő diákmunkások egy „Nálunk ez is diákmunka!” feliratú molinó alatt napoztak, mialatt a strandokat látogató érdeklődőknek helyben segítettek a regisztrációban a Fürge Diák adatbázisában. A strandokon való megjelenések gerilla-jelleggel zajlottak, vagyis nem egyszerű reklámüzenettel, hanem figyelemfelkeltő akcióval: henyélő diákokkal és a munka élményjellegét hangsúlyozó feliratokkal.
Simon Balázs, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet kommunikációs vezetője elmondta, „a FürgeDiákok a strandokon nemcsak kellemes látványt nyújtottak, hanem reményei szerint ellensúlyozták a diákmunkáról manapság keringő városi legendák hatását is. Utóbbi sajnos nagyon sokat árt a hazai diákmunka presztízsének.”
Az országosan tizenhét helyszínen zajló gerillaakció több-száz diáknak hozta meg a kedvét a munkavállalásra, amely ugyanilyen számú Fürge Diák munkaregisztrációban is megnyilvánult.
(www.edupress.hu)