Farsangoló sminkekA farsang végre lehetőséget ad, hogy az ember kicsit meghökkentő, más legyen, mint az általában megszokott külsejével. Ha valaki jelmezt vesz magára, ahhoz készítse el, de ha nem a ruha a meghatározó, a hajnak és a sminknek kell az alkalmat kifejezni!

 

 

 

 

Farsangoló sminkekHa félünk a „polgárpukkasztástól”, egy sminket a legkönnyebben úgy tehetünk farsangivá, ha a szem köré „szemüvegszerűen” sötét (fekete, szürke, padlizsánlila, kék, zöld…) szemceruzával álarcot rajzolunk, amit különböző színekkel, különböző formára kiszínezhetünk: lehet kockás, csíkos, pöttyös…

Farsangoló sminkekA variáció végtelen, ha a fantáziánk és a kreativitásunk is az! A Bourjois márkának vannak pl. szép szemceruza- és szemhéjpor színei, finoman selymes hatásúak, nagyon mutatósak.
Elég két-három színnel dolgozni, hozzá egy kis szempillaspirál, arcpír, egy szép magasfényű rúzs, és máris kész a nem mindennapi farsangi smink.

 

Farsangoló sminkekHa van merszünk, a divat jócskán kínál lehetőséget az extrémitásra! A lényeg itt az, hogy ne legyen az arcon túl sok „furcsaság”, mert akkor nem jópofa, hanem közönséges lesz a smink! Egy meghökkentő dolog éppen elég!

Attól függően, hogy milyen kedvünk van, hangsúlyozhatjuk a szemet, a szájat, vagy az arcpirosító helyét, de csak az egyiket!

 

 

 

Farsangoló sminkekMindhárom esetben szép, alkalmi smink legyen a kiindulópont: egyenletes arcbőr, szép szem, kedvenc rúzs. Ha a szemet akarjuk feltűnővé varázsolni, nem kell mást tenni, mint venni két marabutollat. Bármelyik, bizsut áruló boltban kapható, ki kell választani két egyforma, közepes nagyságú, egyszínű tollat (ha különböző színűek lennének, pont a kedves meghökkentést váltanánk fel az ízléstelenségre!), majd a szemöldökre kell ragasztani műszempilla-ragasztóval! Egyszerű, olcsó ötlet és nagyon mutatós, de szemüvegeseknek nem ajánlott!

 

Farsangoló sminkekŐk inkább hangsúlyozzák a szájat, mégpedig úgy, hogy a rúzsra illatszerboltban kapható, szemre való csillámport teszünk. Rengeteget! Teljesen lepje el a rúzst! Ha szájfény van a szájon, jobban tapad. Kaphatóak már csillámport tartalmazó rúzsok (a Maybelline-nek és a L’Oreal-nak is van), de azok csak szép csillogást adnak. Ezért ha azt szeretnénk, hogy a szánk tündököljön a sok csillámtól, plusz adagot kell rátenni.

Farsangoló sminkekEgy idő után természetesen lenyalogatjuk (semmi vész, ha le is nyelünk belőle, egészségre nem ártalmas), úgyhogy jó, ha a port magunkkal visszük a bálba, és a mosdóban „utántölthetjük” a rúzsra. Ebben az esetben a szem csak visszafogottan legyen kifestve, mert ha ez is feltűnő, könnyen túlsminkelt lesz az arc.

Farsangoló sminkekA harmadik esetben az arcpirosító helyére a járomcsonttól a fül teteje felé egyre elvékonyodva nem az arcpírt tesszük, hanem apró strasszokat. Legalább huszat egy oldalra, amit műszempilla-ragasztóval lehet rögzíteni, vagy még jobb, ha olyat veszünk, aminek a hátoldala eleve ragasztós. Különböző színekben kapható, a mérvadó itt a ruhánk és a bőrünk színe. Ha nagyon világos a bőrszín, jobban mutat rajta a sötétebb strassz (bordó, sötétkék, lila…), míg sötétebb bőr esetén az arany, vagy ezüst a feltűnőbb.

Szalavári Mónika

 

Forrás: Nõk Lapja Cafe