Az Edutus Internetes Klubban az internetes piac ismert „nagyágyúi” tartanak előadásokat. Január 26-ánindul az Edutus Internetes Klub (EIK), melynek keretein belülegynapos,  Készíts egy nap alatt saját portált vagy blogotcímmel tartelőadásokat az Edutus Főiskola.

Az úttörőnek számító kezdeményezés célja, hogy a fiatalok minél jobban megismerjék az új információs technológiák működését, valamint az internet által nyújtott lehetőségeket – ezek az ismeretek ugyanis elengedhetetlenek a továbbtanulás és a pályaorientáció, valamint a mindennapi ügyintézés szempontjából. „Az internet hatalmas információforrás, amit mindenkinek tudnia kellene elérni és használni. Elsősorban ez vezérelt bennünket, hogy elindítsuk az Edutus Internet Klubot (EIK)” – mondta Damjanovich Nebojsa, a kurzus vezetője.

 

Az Edutus Főiskola évek óta kiemelt szerepet vállal a középiskolás diákok továbbképzésében, pénzügyi, valamint műszaki szakkörök és versenyek keretében. 2013-ban egy úttörőnek számító kezdeményezéssel szeretné társadalmi szerepvállalását és edukációs szolgáltatásait bővíteni: január végétől egynapos tanfolyamokat indít az internet után érdeklődő középiskolások számára. Az Edutus Internetes Klub keretein belül az új információs technológiák működését, valamint az internet felhasználási lehetőségeit ismertetik meg a fiatalokkal. Ez többek közt azért fontos, mert a felsőoktatási intézményekben is egyre gyakoribb, hogy az indexet, illetve a házi feladatokat is elektronikus úton kezelik a hallgatók és professzoraik. A tudásanyagot az internetes piac ismert szereplői adják át a résztvevőknek, az ingyenes kurzusokat pedig Damjanovich Nebojsa, az online marketing szakirány vezetőjevezeti majd az Edutus főiskolatatabányai campusán. A főiskola online marketing oktatója elmondta: az új technológiák, köztük az internet hatalmas információforrást biztosítnak, melyek lehetőségeit sok hátrányos helyzetű középiskolás sajnos nem tudja élvezni, illetve kihasználni. „Elsősorban ez vezérelt bennünket, hogy útjára indítsuk az Edutus Internetes Klubot, melynek előadásai során az internetes piac ismert szereplői mutatják be a diákoknak a több képernyős megoldásokat (laptop, táblagép, mobil), az elektronikus kereskedelmet, illetve a fiatalok arra is választ kaphatnak, hogy mekkora a Google, vagy, hogyan lehet zenével, a Youtube-on keresztül pénzt keresni. Ezek olyan információk, melyeket a középiskolában nem kapnak meg a diákok” – magyarázta.

Damjanovich Nebojsa kiemelte, hogy azokat az alapismereteket szeretnék átadni, melyek felkészítik a fiatalokat a számítógépes, internetes ügyintézésre – ez egyre elterjedtebb, nemcsak a felsőoktatási intézményekben, hanem a mindennapokban is.

Az új technológiák ismerete a pályaorientáció során is elengedhetetlen – erre Orosz György, az Edutus Technológia és Tudástranszfer Iroda igazgatója, az EIK ötletgazdája mutatott rá. Kifejtette: a pályaorientációt a gyerek érdeklődési területéhez igazodva bármely életkorban el lehet kezdeni. Azzal kapcsolatban, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, amikor az egyetemre, valamint főiskolára felkészítő nyelvi és egyéb tanfolyamokat választunk elmondta: figyelemmel kell lenni a diák érdeklődési területére, valamint arra is, hogy milyen területen szeretne a jövőben dolgozni, mik a preferenciái. „Nyelvválasztásnál fontos szempont a szakmához illeszkedő nyelv, valamint a potenciális munkaadónál használatos idegen nyelv. Illetve az is fontos szempont lehet, hogy a diáknak melyik nyelv a legszimpatikusabb, melyiket tanulja a legnagyobb elszántsággal. A lényeg az, hogy bármit is tanul a diák, azt örömmel tegye. Igaz ez a szakmaválasztásra is, csak olyat válasszon mindenki, amit szívesen tanul illetve végez” – tette hozzá.

Jelentkezés: marketing@edutus.hu (100 fő/alkalom) info: www.edutus.hu