155 oktatási intémzény kapott Ökoiskola címet155 oktatási intézménynek adta át Dr. Kling István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára és az Oktatási és Kulturális Minisztérium képviselője az Ökoiskola címet.

A három évre szóló kitüntető elismerést szombaton adták át a kormányzati képviselők a budapesti Városmajori Gimnáziumban azoknak az intézményeknek, amelyek kiemelkedően képviselik a környezeti nevelés és fenntarthatóság értékeit – adta hírül az alternativenergia.hu.

Jelenleg 450 Ökoiskola működik Magyarországon, így minden 10. diák minősített iskolában tanul – mondta Dr. Kling István államtitkár, majd hozzátette: a környezettudatosság erősítése ma már a társadalom valamennyi szegmensében az elsőrendű teendők közé tartozik.
Az Ökoiskolák között található nyolc évfolyamos általános iskola, óvoda-iskola, kistérségi társulásban működő intézmény, művészeti iskola, nemzetiségi iskola, szakiskola és kollégium is. A magyarországi ökoiskola rendszer nemzetközi dimenzióinak fejlődését is segítheti, hogy a címmel rendelkező intézmények sorát a budapesti Magyar-kínai Általános Iskola, illetve a British International School is gyarapítja. Az Ökoiskola cím elnyeréséhez az iskoláknak munkatervet kellett összeállítaniuk egy közel 90 tételből álló kritériumrendszer alapján. Ökoiskoláknak azok az iskolák nevezhetők, ahol az iskola helyi tantervében és pedagógiai programjában meghatározó szerep jut a környezeti nevelésnek, a fenntarthatóság kérdéskörének.
(forrás: alternativenergia.hu)
(www.edupress.hu)

 

További hírek az új energiák felhasználásáról!

alternatív energia, biodízel, biomassza, energia, energiafű, fűtés, geotermikus,geotermikus energia, hőszivattyú, kollektor, megújuló energia ,megújuló energia pályázat, megújuló energia támogatás, megújuló energiaforrás ,megújuló energiaforrások, megújuló energiák, nap energia, napelem, napelemek, napenergia, napenergia hasznosítás, napkollektor, napkollektorok, szél energia, szélenergia, szélkerék, szélturbina, vákumcsöves napkollektor