Jelentősen csökkenti az iskolatej büdzséjét a költségvetési tervHiába csak az iskolatejre jogosult gyermekek nyolc százaléka kapja meg reggelente a két és fél deci tejet állami támogatásból, a 2010-es költségtervezet félmilliárd forinttal, tehát több mint az előző évi felével csökkentené az iskolatej támogatására fordítható összeget

– írja október 13-ai számában a Magyar Nemzet. A lap információi szerint: jelenleg több mint 120 ezer óvodás és iskolás jut hozzá az iskolatejhez, jövőre azonban kevesebb, mint 50 százalékuk részesülhet majd a programból.

 

Az iskolatejre fordítható jelenlegi 900 millió forintos összeget 400 millióra csökkentené a jövő évi költségtervezet – olvasható a Magyar Nemzetben. A lapnak Bakos Erzsébet, a Tej Terméktanács szakmai koordinátora elmondta: jelenleg a programba bevonható gyerekek alig nyolc százaléka jut reggelente friss tejhez, ami valamivel több mint 120 ezer óvodást és iskolást jelent. Ez a szám jövőre kevesebb, mint a felére csökkenhet.
Az iskolai tejfogyasztást népszerűsítő Sztár Média Kft. tulajdonosa, Frankl Gábor a jelenlegi helyzetről elmondta: az önkormányzatok ugyan nyitottak a programra, nem képesek vállalni a finanszírozást arra az időtartamra, amíg – esetenként fél év, de legalább három hónap elteltével – a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kifizeti a támogatási összeget.
(Forrás: Magyar Nemzet)

(www.edupress.hu)