Educatio oktatási szakkiállítás 2010-ben isTízezer négyzetméteren csaknem kétszáz stand várja mind a kiállítókat, mind a látogatókat a 10. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon január 22-23-án. A rendezvényen szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény képviselteti magát, az érdeklődőket emellett a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök, módszerek is várják.

A jubileumi alkalomból a korábbi éveknél is nagyobb érdeklődésre számítanak a szervezők.

A budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpont „A” és „C” csarnokában rendezik meg a 10. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást január 22-23-án. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával az Educatio Nonprofit Kft. által szervezett rendezvény tízezer négyzetméteren zajlik majd. A kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók és -forgalmazók, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek vesznek részt.
Az „Educatio X” elnevezésű rendezvény színvonalas szakmai programmal és előadásokkal várja az iskolák tanárait és vezetőit, illetve az oktatás különböző területein érdekelt cégek, mint kiállítók képviselőit. Olyan intézmények, cégek és szakemberek mutatkoznak be, akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében. A kiállítás tehát egyedülálló lehetőséget biztosít a pedagógusok és intézményvezetőik számára, hogy figyelemmel kísérjék a szakma újdonságait, a taneszközök és módszerek korszerűsödését. A szakmai érdeklődők mellett az alap-, közép- és felsőfokú intézmények diákjai, szüleik és tanáraik is rengeteg hasznos információval és érdekességekkel találkozhatnak a kiállításon. A kicsik színes programokon vehetnek részt, illetve praktikus oktatási és készségfejlesztő eszközökkel, játékokkal ismerkedhetnek meg, a nagyobbaknak pedig internetezési lehetőség és szórakoztató programok lesznek elérhetők.
A kiállítás különösen fontos az érettségiző diákok számára, hiszen egy időben és egy helyen találkozhatnak valamennyi felsőoktatási intézmény képviselőivel; érdeklődhetnek a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről. A továbbtanulásra készülő középiskolások „gyakorló egyetemistáktól, főiskolásoktól” kaphatnak választ kérdéseikre.
A jubileumi alkalomból a korábbi éveknél is nagyobb érdeklődésre számít az Educatio Nonprofit Kft. mind a kiállítók, mind a látogatók részéről: csaknem negyvenezer résztvevőt várnak a kétnapos eseményre.
A kiállítás minden látogató számára ingyenes és minden nap 10-től 17 óráig tart nyitva. A programokról, a kiállítókról és az eseménnyel kapcsolatos tudnivalókról bővebben a www.educatio.hu/educatio2010 weboldalon lehet tájékozódni.
(www.edupress.hu)