Valentin napi ajándékValentin napon szokás a párunkat meglepni egy kis ajándékkal. Persze a legegyszerűbb megoldás az, ha veszünk egy csokor rózsát, egy üveg pezsgőt és a valami ínyencséget.

Ez azonban nem egy fantáziadús meglepetés – a legtöbb nő, de talán férfi is, jobban örül valami különlegesnek ill. személyre szólónak. Valentin napi ajándékokat készíthetünk magunk is, míg a napot különlegessé varázsolhatjuk ötletes dekorációval ill. egy kis extra figyelmességgel..

 

Valentin napi ajándékKülönleges reggeli tea

Szinte arcpirítóan egyszerű ötlet, hogy szerelmünk kedvenc filteres teáján a gyári filtercímkét saját gyártásúra cseréljük. Színes kartonból szimmetrikus szíveket kell kivágni, és a filtercímke két oldalára ragasztani. Ha a gyári címke túl nagy lenne, akkor kicsit meg kell nyirbálni. A szíveket szerelmes üzenettel vagy matricával tovább lehet díszíteni. A Valentin-napi reggelihez adja magát, hogy a pirítósból süteményszaggatóval ugyancsak szíveket gyártsunk.

 

 

Valentin napi ajándékIllatos szív a szekrényben

Maradék anyagokból szívpárnát lehet készíteni. A szívpárnák különböző méretben készülhetnek, különböző töltelékkel. A tömővatta szép tartást ad, így akár párna is készülhet belőle, de szárított levendulával vagy illóolajjal átitatott faforgáccsal illatpárna készíthető belőle. Az anyagot színével össze kell hajtani, megrajzolni a szív formát, majd kivágni. A szív összevarrható a fonákján, de akár a színén is, pelenkaöltéssel. Mi ez utóbbit választottuk. Ám mielőtt teljesen körbeérnénk a varrással, a szívet a kiválasztott töltelékkel meg kell tölteni, csak utána lezárni. A falusi romantika teljes eléréséhez a rongyszívet gombokkal, foltokkal, szalagokkal lehet díszíteni. Az illatos textilszív használható szekrény illatosítására, de akaszthatjuk a hálószoba kilincsére is.

 

Valentin napi ajándékSzerelmes ajándékdoboz kicsi üzenetekkel 365 napra

A Valentin napi ajándékdoboz nagyon jó variáció egy olyan ajándékra, amit szinte minden ünnephez kapcsolhatunk, lehet szó karácsonyról vagy anyák napjáról vagy szülinapról vagy esküvőről, házassági évfordulóról. Minden alkalomra nagyszerűen adaptálható, és az egyik legjobb saját készítésű ajándék, amit kortól és nemtől függetlenül bárkinek adhatunk (persze ismerni kell hozzá a megajándékozottat!). Na de mi is ez az ajándékdoboz?

A lényeg, hogy végy egy dobozt és csomagold be piros papírba. Díszítheted egyéb Valentin napi szimbólumokkal, mint pl. szív, kupidó angyalka, szív alakú lakat és régi antik kulcs, csókos száj, vörös rózsa, stb.

 

Tegyél a dobozba 365 pici levélkét – erre írhatod a

* saját jókívánságaid, kérdéseid,

* szerelmes szavaid,

* vegyes szerelmes idézeteket levelekből, híres emberektől, stb.

* szerelmes versidézeteket

 

Mit ne adjunk!

Nem minden aranyba vésett szabály, de van egy-két jó tanács, hogy milyen ajándékot ne adj nőknek, feleségnek, barátnőnek Valentin napon (a videó angolul van, de a videó alá odaírtam a lényeget magyarul )

Szóval milyen Valentin napi ajándékot érdemes kerülni barátnők, feleségek esetén?

– Semmilyen ajándék: ajéndék nélkül ne állíts be a nődhöz. Egy közös vacsi és néhány pohár ital még nem ok arra, hogy kiérdemeld a Valentin napi lepedővirtuóz címszerepét

– Plüss macit, ha már kijöttél a pubertáskorból, és a barátnőd úgyszintén (itt nem egészen ennyire szigorú a helyzet, igenis vannak lányok, nők, akik örülnek egy felnőttkorban kapott gyönyörű plüssmacinak, vagy akár plüsskutyának, macskának, teknősnek, stb.)(hm, T-Rex? Nem nyert.)

– Gyűrűsdoboz, amiben nem a jegygyűrű van: ezzel teljes mértékben egyetértek. Semmiképp ne add Valentin napra. Sőt, egyáltalán semmikor ne. Pici dobozkát, amibe egyértelműen csak a gyűrű fér bele, csak házassági ajánlat esetén adj ajándékba, ha nem akarsz apró nyilacskákat a nődbe szúrni.

– Ajándékcsomagok. Hacsak nem Te állítod össze, sőt te készíted el a Valentin napi ajándékot, készen ne vegyél ajándékcsomagot. A kiegészítésem annyi, hogy vehetsz, de csak akkor ha még 1-2 plusz apró vagy nagyobb ajándékkal a személyes ajándékadás kritériumait is kielégíted. Az ajándékcsomagok a bárki, átlagvevőnek készülnek. Ugye te nem úgy gondolsz a barátnődre, feleségedre mint egy nőre a sok közül? Pláne nem Valentin napon. (Egyébként az ajándékcsomagok menőek az üzleti világban, és a tehetetlen ismerősök, rokonok között.) Egy rossz ajándékcsomagot már csak egy Tesco-s üdvözlőkártyával lehetne megfejelni.

– Parfüm: ne vegyél szíved hölgyének parfümöt, ha nem ismered eléggé. Csak akkor vegyél bármilyen, még nagyon márkás parfümöt is, ha tudod, hogy mit használ. Minden parfümnek más az illata a boltban és más a női bőrön. Ráadásul a nők szaglószervei érzékenyebbek. Ezt a kettőt ha összeteszed egyértelmű, hogy nem szabad neked kiválasztani, hogy milyen parfümöt viseljen a nőd. Nem érdekes, hogy Naomi Campbell alakja szép, és reklámozza a saját, nagyon márkás parfümjét. Attól a parfüm még lehet túl édes, émelyítő, és nem lesz tőle a barátnőd sem Naomi Campbell maga. Mi van, ha olyan illatot választasz, amit nem szeret magán? Sőt.

– Fogyókúrás, Ránctalanítás kellékei. Semmiképp sem, még 10 éves házasságban sem. Nagyon bántó, csak arra emlékezteti szíved hölgyét, hogy komoly testi problémái vannak, kövér és öregszik. Hagyd, hogy ő vegye meg magának a szépségápolás kellékeit. Ha mindenképp ragaszkodsz ehhez az ötlethez, akkor inkább ajándékkártyát, utalványt vegyél, ahol esetleg ő megveszi magának a csöppet sem olcsó árukat.

– Fehér, sárga vagy fekete virág – inkább a klasszikus vörös színnél maradj. Vörös rózsa. Ennyi konzervatív minden nőbe beleszorult.

 

Nem minden aranyba vésett szabály, de van egy-két jó tanács, hogy milyen ajándékot ne adj nőknek, feleségnek, barátnőnek Valentin napon (a videó angolul van, de a videó alá odaírtam a lényeget magyarul )

Szóval milyen Valentin napi ajándékot érdemes kerülni barátnők, feleségek esetén?

  1. Semmilyen ajándék: ajéndék nélkül ne állíts be a nődhöz. Egy közös vacsi és néhány pohár ital még nem ok arra, hogy kiérdemeld a Valentin napi lepedővirtuóz címszerepét
  2. Plüss macit, ha már kijöttél a pubertáskorból, és a barátnőd úgyszintén (itt nem egészen ennyire szigorú a helyzet, igenis vannak lányok, nők, akik örülnek egy felnőttkorban kapott gyönyörű plüssmacinak, vagy akár plüsskutyának, macskának, teknősnek, stb.)(hm, T-Rex? Nem nyert.)
  3. Szív alakú ékszerek (itt szintén eltérnek az ízlések nagyban. Jómagam semmilyen szív alakú ékszert nem viselek, bár korábban volt egy tűzzománc medálom, ami szív alakú volt. Barátnőkön szoktam látni, szerintem, ha nem gagyi, nem hivalkodó, lehet vele örömet szerezni Valentin napon)
  4. Gyűrűsdoboz, amiben nem a jegygyűrű van: ezzel teljes mértékben egyetértek. Semmiképp ne add Valentin napra. Sőt, egyáltalán semmikor ne. Pici dobozkát, amibe egyértelműen csak a gyűrű fér bele, csak házassági ajánlat esetén adj ajándékba, ha nem akarsz apró nyilacskákat a nődbe szúrni.
  5. Ajándékcsomagok. Hacsak nem Te állítod össze, sőt te készíted el a Valentin napi ajándékot, készen ne vegyél ajándékcsomagot. A kiegészítésem annyi, hogy vehetsz, de csak akkor ha még 1-2 plusz apró vagy nagyobb ajándékkal a személyes ajándékadás kritériumait is kielégíted. Az ajándékcsomagok a bárki, átlagvevőnek készülnek. Ugye te nem úgy gondolsz a barátnődre, feleségedre mint egy nőre a sok közül? Pláne nem Valentin napon. (Egyébként az ajándékcsomagok menőek az üzleti világban, és a tehetetlen ismerősök, rokonok között.) Egy rossz ajándékcsomagot már csak egy Tesco-s üdvözlőkártyával lehetne megfejelni.