Idén is megrendezik az Educatio oktatási szakkiállítástCsaknem kétszáz standdal várja a látogatókat a XI. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás január 21-22-én a Papp László Budapest Sportarénában. A rendezvényen szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény és számos nyelviskola képviselteti magát, továbbá bemutatkoznak a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök és módszerek.

A szakkiállítással párhuzamosan idén szakmai fórumot is szervez az Educatio Fókuszban a közoktatás címmel.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által szervezett ingyenes kiállítás különösen fontos a felvételiző diákok számára, hiszen egy időben, egy helyen találkozhatnak csaknem ötven felsőoktatási intézmény képviselőivel, jelenlegi hallgatóival, érdeklődhetnek felvételi esélyeikről és lehetőségeikről, a szakokról, a képzési rendszerről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, vagy éppen a kollégiumi elhelyezésről.
A hazai oktatási piac legnagyobb börzéje a pedagógusoknak, intézményvezetőknek, valamint az oktatás különböző területein érdekelt cégek képviselőinek is színvonalas programokat, előadásokat ígér. Jelen lesznek a mai magyar oktatás fejlődésében meghatározó szerepet betöltő intézmények és cégek is: bemutatkoznak a tankönyvkiadók, nyelviskolák, külföldi egyetemek, szakképző intézmények és oktatással foglalkozó kutatóintézetek is.
A kétnapos szakkiállítás nem csak a felvételizők számára lesz érdekes, hiszen a rendezvény egyedülálló lehetőséget biztosít a pedagógusok, intézményvezetőik és az oktatási újdonságok iránt érdeklődők számára ahhoz, hogy átfogó képet kapjanak az ágazat aktualitásairól. Őket segítik többek között a taneszközgyártók és -forgalmazók standjai.
A rendezvényen idén nem csak a felsőoktatás lesz a középpontban: a kiállítás helyszíne ad otthont ugyanis a Fókuszban a közoktatás – szakmai fórum című rendezvénynek, amelyen előadást tart a közoktatási törvény koncepciójáról Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára. Az előadássorozatra meghívott neves szakemberek többek között olyan témákat is érintenek majd, mint 2009-es PISA jelentés értékelése, az Oktatási Hivatal jövőbeli szerepe, a tehetséggondozás, az esélyegyenlőség, illetve a pedagógusok jogai és a természettudományos képzés jövője.
A kiállítás minden látogató számára ingyenes és minden nap 9-től 17 óráig tart nyitva. Az eseményről további információ a rendezvény honlapján olvasható.
(www.edupress.hu)