Az Educatio kiállításon tovább zöldül a MÜTF fája. Már a kétezerhez közelít a számláló azon az internetes oldalon, ahol a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának nagyszabású kezdeményezése nyomán egy jövő- és környezettudatos fiatalokból álló interaktív közösség épül.

Ezúttal a virtuális téren túl, a január 21-22-én megrendezésre kerülő Educatio Oktatási Kiállításon élőben is zöldíthető lesz a MÜTF öko fája azok számára, akik úgy érzik, tenniük kell a szebb és zöldebb jövőért.

Az akció néhány héttel az indulás után minden hírverés nélkül annyi követőre talált, hogy a szervezők számára már a 10.000-nél nagyobb létszám  elérése sem elképzelhetetlen. A honlapon egy regisztráció egy „kézfogásnak” minősül, ily módon a kattintó személy virtuálisan csatlakozik a zöld jövőért aktívan tenni akaró fiatalok táborához.

Most megéri „kezet fogni”, hiszen mindezzel a regisztrálók támogathatnak egy középiskolát, akár a sajátjukat is, hogy az ezáltal elnyerhesse a ZÖLD KÖZÉPISKOLA címet, melynek egy osztálya egyhetes nyaralást is nyer.

A kezdeményezés célja, hogy arra ösztönözze a középiskolásokat, hogy legalább egy virtuális kézfogás erejéig elgondolkozzanak azon, hogy ők maguk hogyan tudnak hozzájárulni egy zöldebb jövő kialakításához.

A sok-sok virtuális kézfogás összefogást tükröz, melynek eredményeképpen a JÖVŐ FÁJA kizöldül, ami azt fogja bizonyítani, hogy a ma embere tudatosan gondol saját és gyermekei jövőjére is.

„Azt gondoljuk a környezetünk állapota nem rajtunk múlik, túl kicsit vagyunk ahhoz, hogy nyomot hagyjunk. Pedig ez nem igaz, mi magunk vagyunk a jövő kulcsa és az összefogás erőt ad, hogy együtt megmutassuk, cselekedni is tudunk, törődünk a jövővel. Ezért elsősorban ismeretterjesztő, környezetvédelmi témájú előadásokat, foglalkozásokat, vetélkedőket szervezünk középiskolásoknak, főiskolásoknak és más érdeklődőknek egyaránt, de ültettünk már virágot a tatabányai buszpályaudvaron egy gerilla kertészeti akció keretében,  az ilyen jellegű akciókat is tovább folytatjuk az év során„– mondja Vitéz Éva, a MÜTF Fenntartható Fogyasztás Klub vezetője. Mindebből kiderül, hogy a főiskola joggal van jelen évek óta zöld nagykövetként a felsőoktatási intézmények sorában, többek között ezzel a klubkezdeményezéssel és az Alternatív Energia műhelyével is. A tatabányai Kollégiumot megújuló, szélenergiával fűtik a főiskolára pedig napkollektorokat szereltek fel. Az alkalmazott új technológia felhasználásával éves szinten 41.000 kWh elektromos energiatermelést, 36,7 tonna széndioxid kibocsátás csökkenést és 840.000 Ft megtakarítást ér el a Főiskola.

Az Educatio Oktatási Kiállításon folytatódik a 10.000 Kézfogás a zöld jövőért elnevezésű kampány toborzó akciója. „Itt több ezer ember megfordul, akikkel reméljük, szó szerint együtt zöldítjük majd a jövő fáját. Egy hatalmas öko fára lehet névvel ellátott zöld faleveleket ragasztani a kampányhoz való csatlakozás jeléül. Ezen kívül nyelvi szintfelmérő is kitölthető helyben, mellyel kedvezményes nyelvtanfolyamra lehet jelentkezni, de akár a Miss Universitas 2010 szépségverseny különdíjasával, Kovács Katával is találkozhatnak majd az érdeklődők.”– mondja Vitéz Éva.

www.10000kezfogas.hu