Rap-eld el a véleményed!Disputa-rap-szódia verseny – Adj hangot ütemre! Középiskolás vagy? Jó a szöveged? Tudsz rap-elni? Érzed a ritmust és az ütemet? És még véleményed is van? Akkor a Disputa-rap-szódia versenyt neked találták ki!

Januártól április végéig a magyar középiskolások összemérhetik erejüket a kulturált szóforgatás eszközeivel, a Szóval!? Országos Vitaversenyen, uniós vitatémák mentén. A Szóval?! Országos Vitaverseny keretein belül meghirdetett rap szövegíró verseny lényege, hogy fülbemászó és vagány szöveget kell írni egy megjelölt uniós témakörben a kulturált vitázásról és azt szemrebbenés nélkül előadni. A felhíváson minden középiskolás részt vehet!

Öntsd tehát érveidet félelmetesen őszinte sorokba, szedd rímekbe véleményedet és gondolataidat, és tárd a közönség elé!

És akik védnökséget vállaltak a versenyre nem más, mint Busa Pista!

Ő bírálja el a legjobb szövegeket, és ha te vagy a legjobb Disputa-rap-szódiás még fel is léphetsz vele!

 

A témakörök, melyek a rap ütemeit pattogják:

  • Kultúra
  • Demokrácia
  • Ha én lennék az elnök
  • Környezetvédelem
  • Európai Egyesült Államok

 

Mutasd meg, mennyire veszélyes fegyver a szó!

Védnökünk, Busa Pisti készített több alapot is, amit a http://www.szoval.eu/rap-szodia letölthetsz! Ha kész vagy, nyomd fel a szöveget az alapra és ezt töltsd fel regisztráció után a honlapra! Ha úgy érzed csak a szövegírásban vagy erős és a haverjaidra sem bíznád rá a rappelést, csak azt küldd el nekünk – Busa megoldja!

Pályázni 2011. február 28-tól március 21-ig lehet! A pályázati feltételekről a www.szoval.eu oldalon olvashatsz! A Vitaverseny az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére és finanszírozásában valósul meg.