Sok más egyéb díj mellett a Hunyor Major hat Emmy-díjat is nyert, köztük 2006-ban a Gyermekeknek Készült Kiváló Animációs Műsor díját (Emmy Award for Outstanding Children’s Animated Programme). A sorozatot, hogy annak középpontjában az oktatás és a nevelés legyen,

Dr. Iris Sroka oktatási tanácsadó segítségével hozták létre, akinek szakterülete a fejlődéslélektan, és aki már számos fiatal gyermekeknek szóló, díjnyertes műsoron dolgozott.

A Hunyor Major – Hunyori Rafi kalandjai az egyik legelső a korszerű animációs gyermekműsorok között. A kifinomult, számítógép által létrehozott képek (CGI – computer generated imaging) lehetővé teszik, hogy a 3D-s szereplők életre keljenek az élénk színű háttereken, olyan látvánnyal, mely korábban soha nem volt látható egy gyermekműsorban sem.

A sorozat tükrözi a legújabb tudományos és pszichológiai kutatásokat, amelyek szerint a kisgyermekek fejlődésére kiemelten pozitívan hat, ha sok történetet mesélnek nekik. Épp ezért a műsor készítésekor Dr. Iris Sroka oktatási tanácsadót kérték fel, hogy segítse a munkálatokat. A doktornő szakterülete a fejlődéslélektan, és már számos fiatal gyermekeknek szóló, díjnyertes műsoron dolgozott.

A sorozat, ami februártól indul a JimJam-en Hunyori Rafi, egy bájos, nyolc éves malac kalandjait követi, annak barátaival, Récefi Dana kacsával és Nándi bikával együtt az írországi Raloo farmon. Míg a rettenthetetlen trió nekivág kalandjainak, a szereplők a műsor eredeti címeként használt „Jakers!” ír kifejezést is gyakran használják, mikor elcsodálkoznak vagy meglepődnek valamin.

Hunyori Rafi minden egyes epizód elején és végén nagypapaként lép elő, aki a Raloo farmon töltött gyerekkoráról mesél három rakoncátlan, városi malac-unokájának.

Akár a tudásszomj hajtja őket, akár szamarakból próbálnak versenylovakat csinálni, vagy kibújni a házimunka alól, Hunyori Rafi, Récefi Dana és Nándi megtalálják a módját, hogy a hétköznapi dolgokat is igazán izgalmassá tegyék. Néha önmaguktól jönnek rá a megoldásra, néha szüleik, testvéreik, barátaik, vagy tanáruk segítségére is szükségük van.

Hunyori Rafi nagypapa elképesztő történetei elevenen keltik életre a távoli gyermekkort, hogy hősünk három modernkori unokája megtanulja az élet fontos leckéit: hogy az elégedettség csak kemény munka árán érhető el, hogy hogyan kezeljük a félelmünket, idegességünket, vagy bizonytalanságunkat, hogyan használjuk a képzeletünket, hogyan értékeljük mindenki különleges tehetségét, és persze a nagypapa mérhetetlen bölcsességét.

 

JimJam Farsang

A JimJam csatorna legújabb, Hunyor Major című gyermekműsorával több farsangi rendezvényen is megjelenik majd.

Február 06: Eleven Park

Február 20: Óbudai Játszóház

Február 27: Lurdy Ház Kalandpark

Mindegyik rendezvény 10.00 órakor kezdődik és várhatóan 13.00-15.00 óráig tart majd.

 

Hunyor Major gyermeksorozat

Premier: 2010. febr. 1.

További részek: naponta 8:00-kor, 12:00-kor, 17:35-kor és 21:30-kor, a JimJam-en

 

Tájékoztató:

A JimJam csatornán sugárzott műsorok az 1–6 éves óvodás korosztálynak és szüleiknek szólnak. A csatorna 2006-os indulása óta már több mint 50 országban, 10 nyelven szerepel a műsorszolgáltatók kínálatában.

A JimJam programjai közt szereplő mesék kreativitásra, játékra ösztönöznek, és inspiráló környezetet teremtenek a kisgyermekek számára. A programok teljesen erőszakmentesek és fejlesztik a kicsik emocionális, tanulási és szociális készségeit. A csatorna kínálatában olyan népszerű gyermekműsorok bukkannak fel, mint a Thomas és barátai™; a Bob, a mester™; a Barney és barátai™; az Angelina Balerina™ és a Sam, a tűzoltó™.

A JimJam a Chello Zone piacvezető nemzetközi műsorszolgáltató és a gyermekműsorokat készítő HIT Entertainment vállalat közös vállalkozása.

További információk a JimJam weboldalán olvashatók:  www.jimjam.tv