Találd fel magad! – Játék a határon inneni és túli magyar közoktatásbanA Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága a szervező Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda (HTTP) Alapítvánnyal és több piacvezető informatikai céggel együtt Találd fel magad! címmel egy rendhagyó és nagyszabású játékra hívja a határon inneni és túli magyar iskolákat, diákokat és tanárokat.

 

A „Találd fel magad!” kampány célja, hogy a diákok fejlődését segítő verseny keretében játékos tanulásra bírja őket, mindeközben az intézményen belüli kohéziót, az intézményhez tartozás érzését, kötődésüket is erősítse.

A 2011. március 28-tól hat héten át tartó játék heti rendszerességű fejtörő feladványok és interaktív játékok segítségével szólítja meg a diákságot az általános iskola negyedik osztályától kezdve az érettségiző évfolyamokig. A szerteágazó kérdések a legkülönbözőbb témaköröket érintik majd, többek között a magyarság történelmével, az irodalommal, a számítástechnika világával vagy akár erdeink élővilágával kapcsolatban.

A játék feladványait a diákok elektronikus levélben kapják meg iskolai levélcímükre, a feladatmegoldás pedig online módon történik. Az iskola többi szereplőjével, azaz a tanárokkal és az iskolavezetés tagjaival is az egységes iskolai levelezőrendszeren keresztül kommunikálnak a játékszervezők a játék során. Éppen ezért a HTTP Alapítvány a játék támogatói segítségével egy teljes értékű, elektronikus levelezőrendszert biztosít térítésmentesen minden iskolának a játék időtartamára és az után is!

A játékban a megszerzett tudás mellett természetesen a kampány szponzorai, többek között a Microsoft és a Nemzeti Tankönyvkiadó által felajánlott értékes hardver-, szoftver- és könyvnyereményekért, valamint egyéb meglepetésekért szállhatnak harcba a részt vevő iskolák, tanárok és diákok.

Az intézmények regisztrációja 2011. február 14-től folyamatosan tart. További részletek és regisztráció: www.talaldfelmagad.eu