Keressük a legszuperebb osztályközösségeket!Miért hirdetjük meg a pályázatot? A Kamaszfesztivál Szervezőiroda 4. éve hirdeti meg a „Javíts egy jegyet!” pályázatát, amellyel a tanév első félévében kerestünk Benneteket. Sok pedagógus mondta nekünk, hogy jó lenne, ha a második félévben is ajánlanánk Nektek egy újabb lehetőséget.

Gondolkodtunk, ezúttal milyen feladattal bízhatnánk meg Benneteket, végül a legizgalmasabb témát választottuk: Benneteket!
Azt szeretnénk, ha bemutatnátok azt a közösséget, amelynek éveken keresztül,nap mint nap részei vagytok. Kíváncsiak vagyunk, hogy érzitek magatokat ebben a közösségben, hogyan álltok egymáshoz örömben, bánatban, mitől vagytok Ti szuperek együtt, vagy mi hiányzik ahhoz, hogy még szuperebek legyetek.

Miről szól ez a pályázat?

A pályázat címe: „Keressük a Legszuperebb Osztályközösségeket!”
Azt kérjük Tőletek, hogy 3 darab A4-es papíron mutassátok be az osztályotokat!
Válaszolhattok például ezekre a kérdésekre is:
– Segítitek-e egymást, ha bajban vagytok?
– Mikor és hol voltatok együtt az osztállyal nem sulis programon?
– Hogyan telik nálatok egy tanítási nap?
– Miken szoktatok nevetni, mókázni, vagy veszekdeni?
– Milyen kedves közös emlékeitek vannak?
– De írhattok olyan gondolatokról, amelyek nekünk eszünkbe sem jutnának.

Úgy érdemes fogalmaznotok, hogy azt könnyedén forgatókönyvvé alakíthassátok, ugyanis szeretnénk, ha az elkészített bemutatkozásotokból 8-10 perces színpadi darabot rendeznétek. A színpadon aztán azt csináltok, amit akartok, nincsenek kategóriák. Énekelhettek, koncertezhettek, táncolhattok, prózázhattok, előadhattok stand-up comedy műsort, bűvész-showt, bármit, ami a fantáziátokból előtör.
A színpadi előadásotokhoz a technikai feltételeket mi adjuk.

Kiknek szól a pályázat?

Felsősöknek és középiskolás osztályoknak.

Tehát akkor lépésről-lépésre:

Step 1: Küldjétek el 3 oldalas bemutatkozásotokat 2011. február 28-ig az info@kamaszfesztival.hu e-mail címre, valamint töltsétek ki a www.kamaszfesztival.hu oldalon elhelyezett jelentkezési lapot!
Step 2: A bemutatkozásotokból készítsetek egy forgatókönyvet és rendezzetek egy 8-10 perces, szabadon választott kategóriájú színdarabot!
Step 3: Hívjátok össze az egész osztályt, ötleteljetek sokat, keressetek egy próbahelyet, próbáljatok, nevetgéljetek, próbáljatok, nevetgéljetek, próbáljatok, nevetgéljetek és érezzétek jól Magatokat együtt!
Step 4. Készüljetek az érettségi szünetre, mert 2011. május 3-án a „Kamaszfesztivál Ki Mit Tud”-on, Budapesten a Zöld Pardonban mutathatjátok be produkcióitokat!

Mit nyerhettek?

A pályázatra jelentkező osztályok közül minden településről egy-egy nyertes osztályt díjazunk a 2011. május 26-29. között Tiszafüreden rendezendő V. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválra érvényes bérlettel. (A díj értéke 2990 Ft / fő)

Mit teszünk még azért, hogy minél többen el tudjatok jönni a kirándulásra?

Miután elkülditek nekünk a jelentkezési lapotokat, mi megkeressük a Ti településeteknek polgármesterét és elmondjuk neki, hogy Ti szeretnétek jönni a Kamaszfesztiválra és ezért indultok a „Legszuperebb Osztályközösségek” pályázaton.
Egyúttal megkérjük Őt, hogy önkormányzatával segítse a Ti kirándulásotokat azzal, hogy átvállalja a szállás és étkezési költségeket. Ha ezeket Ők vállalják, mi cserébe a Ti településeteknek a „Kamaszbarát Önkormányzat” címet adományozzuk.

Kik zsűriznek?

A „Legszuperebb Osztályközösségek” pályázaton csak akkor lesz szükségünk kőkemény szakmai zsűrizésre, ha onnan, ahonnan Ti jöttök, több osztály is nevez. Mert egy településről csak egy nyertes osztály számára tudjuk a bérleteket ajándékba adni. Szóval, ha ugyanonnan több osztály nevez, akkor az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületére bízzuk a döntést.

Nem volt minden világos?

Itt keressetek:

Kamaszfesztivál Szervezőiroda Nonprofit Közhasznú Kft.
1043 Budapest, Tél u. 22.
Iroda: ELTE Eötvös Collegium
1118 Budapest, Ménesi út 11-13.
Telefon: 301-0077, 06-20-953-4946
E-mail: info@kamaszfesztival.hu
www.kamaszfesztival.huBővebben Készítette: Kamaszfesztivál