Díjat nyert a suliháló!A Magyar Sajtó Napja alkalmából a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtóegyesület (MESE) hagyományaihoz híven idén tizedik alkalommal díjazta a felsőoktatási média szereplőit a Szent István Egyetemen március 31-én és április 1-jén megrendezett Felsőoktatási Média Konferencia első napján.

 

A különböző kategóriák nyerteseit neves szakmai zsűri bírálta el, többek között Kelen Károly, a Népszabadság szerkesztője, Bódis András, a Heti Válasz szerkesztője, Bajnai Zsolt, a Minőségi Újságírásért Alapítvány titkára és Cséve Gábor, a HVG művészeti vezetője.

Az Év Campus Honlapja különleges elismerést idén harmadszor osztotta ki a MESE. Cséve Gábor szerint az idén nevezett honlapok komolyabbak, mint a korábbi években, ami nem feltétlenül jó irány a hallgatói médiában. „Fiataloktól fiataloknak készülő médiában az ötletességet, bátorságot értékelem” – mondta a szakember.

Ennek fényében az intézményi kategóriában a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola felveteli.bkf.hu honlapja nyert fiatalos, korcsoport-specifikus megjelenéséért. Campus kategóriában a Debreceni Egyetem www.hallgato.com portáját találta informatívnak és felhasználóbarátnak a zsűri, míg oktatás és ifjúságtematikus kategóriában a Sulihalo.hu-t méltatták átláthatóságáért és nagy mennyiségű hasznos tartalmáért! Külön öröm ez számunkra, hiszen a SuliHáló megálmodója és szerkesztői ösztönösen is a Cséve Gábor által kijelölt irányvonalat követik, azaz mi mindannyian azt valljuk, hogy a SuliHáló fiataloknakl készül és fiataloknak szól.

Terveink, újító szándékaink megerősítésre találtak, s a jövőben is igyekszünk ötletes naprakész írásokkal és megoldásokkal kedveskedni a SuliHáló minden kedves olvasójának.

 

Díjazottak:

Év Írása Publicisztika: Vidó Gábor – PAX-100 és ami mögötte van (Pécsi Bölcsész) (PTE)
Év Írása Kritika: Kasza Szabolcs – Beavat és Kizökkent (Univ Pécs) (PTE)
Év Írása Riport: Barcza Dániel – Mindig van megoldás (TÁTKontúr)(ELTE TÁTK)
Év Írása Interjú: Szabó Orsolya – Bukáskor bízni, sikerkor megijedni (Műhely) (BME)

Év Fotója – Hír, esemény: Hegedűs Sándor (TŰ)(SZTE)
Év Fotója – Portré: Márk Mirkó: Titó 1. (UnivPécs) (PTE) Év Fotója – művészet és tudomány: Márk Mirkó: Lebegés 2. (UnivPécs)(PTE)

Pro Sperare 2010 : TÁTKontúr (ELTE TÁTK)

Év Campus Honlapja Intézményi kategória: felveteli.bkf.hu, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola
Év Campus Honlapja Campus kategória: www.hallgato.com, Debreceni Egyetem
Év Campus Honlapja Oktatás és ifjúságtematikus kategória: www.sulihalo.hu
Év Campus Honlapja Közönségdíj: www.hallgato.com
Év Campus Honlapja Különdíj: www.gtk.szie.hu, SZIE

A díjazottak ajándékcsomagokat kaptak többek között a Port.hu, a Magyar Narancs, a házigazda SZIE, a Hegyalja Fesztivál és a Reklámzabálók Éjszakája jóvoltából.