„wannabe a határozott pályaválasztó?” – rendhagyó betekintés a nagybetűs ÉLET kulisszái mögé –

A djuice, Magyarország kizárólag fiatalokat célzó mobilmárkája a tavaszt is egy különleges programsorozattal köszönti. Büszkén mutatja be „djuice Nyílt Nap” nevezetű pályaválasztást támogató sorozatát.

A program elsődlegesen fiataloknak nyújt segítséget abban, hogy hetente megújuló helyszíneken betekintést nyerjenek különböző szakmák kulisszái mögé, reális képet kapjanak leendő hivatásukról, elképzeléseik valóságtartalmáról. A fiataloknak autentikus szakemberek mutatják be hivatásukat, egy-egy adott szakma sajátosságait. Több sikeres pilot alkalom után a dübörgés csak most indul, ideje csatlakozni!

A djuice az utóbbi időben azon munkálkodott, hogy 26 év alatti célcsoportjának olyan ingyenes és hasznos programokat dolgozzon ki, melyek a fiatalok egyéni törekvéseit támogatják, akár jövőjüket is jelentősen befolyásolhatják. A djuice Nyílt Nap programot a márka saját, fiatalok körében végzett kutatása ihlette, miszerint a felsőoktatásban tanulók közel egynegyede az első év során már nem biztos abban, hogy a számára megfelelő szakon tanul. A djuice Nyílt Nap célja, hogy különböző szakmákba valódi bepillantást nyerjenek az érdeklődő jelentkezők, akiket ezáltal az esedékes vagy még megléphető pályaválasztás folyamatában is segíteni tud a mobilmárka. Sokan az érettségi után szembesülnek azzal, hogy nem tudják eldönteni, merre induljanak tovább. Bőven akadnak olyanok, akik egyáltalán nem tudják, vagy csak halványan sejtik, mivel foglalkoznának szívesen, akár egy életen át. Vannak manapság divatos szakmák, ki ne szeretne stylist, rádiós műsorvezető, szerkesztő, színész vagy éppen újságíró lenni? De vajon mivel telnek ezen szakmák képviselőinek mindennapjai? Érdemes meglesni őket egy átlagos munkanapon, munkavégzés közben!

A djuice minden héten más hivatást helyez a középpontba, így a szerencsés jelentkezők betekintést nyerhetnek az éppen meghirdetett mesterség minden egyes területébe. Azok, akik eddig bekapcsolódtak a programsorozatba, már több kereskedelmi rádióban jártak és az MTV Médiaguru című műsorában a tévés műsorszerkesztéssel is megismerkedhettek. Eltölthettek egy napot Makány Márta öltözéktervezővel, ott voltak az Euphoria hangstúdióban zajló lemezfelvételen, asszisztensnek állhattak egy ételfotózáson egy hivatásos stylist mellett, megismerkedhettek a székesfehérvári Vörösmarty színház színészeivel és az Operettszínház fáradhatatlan előadóival, a gasztronómia iránt érdeklődők pedig egy napra séf segédek lettek az U26 konyha főszakácsa, Bernát Dániel mellett. A bemelegítő alkalmak után a program most felpörög!

Ezen a héten egy hagyományosabb, talán kevésbé divatos szakma kerül bemutatásra: 3 fő jelentkezőnek lehetősége nyílik meglátogatni Semmelweis Egyetem I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetét. A körülbelül 2 órás program ideje alatt egy patológus magyarázza el és mutatja meg, hogy a sebész által eltávolított műtéti preparátumból hogyan lesz számítógép képernyőjén értelmezhető, digitalizált metszet. Jövő héten a radiocafé 98.6-ban tehetnek látogatást élő adás közben, és a Paksi Atomerőmű is várja az érdeklődő jelentkezőket. Utóbbi látogatásnak szomorú aktualitása is van a Japánban történt katasztrófa okán. Néhány héten belül a Maxima szerkesztősége, a Sofitel csapata, a Richter gyógyszergyár különben szupertitkos kutatólaboratóriuma és a nyíregyházi LEGO gyár is a djuice Nyílt Nap program állomásai lesznek.

A tervek szerint a látogatható szakmák és helyszíne folyamatosan bővül, de nyílt forráskódú márkaként a djuice a fiatalokat bevonva szervezi és tervezi nyílt napjait az egész ország területén. A teretadunk@djuiceteam.hu címre „djuice Nyílt Nap” tárggyal várják a fiataloktól az ötleteket és cégek, vállalatok jelentkezését egyaránt, amivel hozzájárulhatnak a célközönség pályaválasztási sikereihez.

 

Mondd el Te is a véleményed!

Részletek: www.djuice.hu/nyilt_nap