A Vodafone és a vízilabdások összefogtak a Föld NapjánOlimpiai bajnok vízilabdásaink csatlakoztak főszponzoruk kezdeményezéséhez és a Föld Napja alkalmából szervezett jótékonysági faültetéssel hívták fel a figyelmet a környezettudatos magatartásra. A Vodafone ügyfelei által összegyűjtött örökzöldek a Városmajori Óvoda kertjében Beck György, Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester és Kemény Dénes szövetségi kapitány részvételével kerültek kiültetésre.

 

A Vodafone által karácsonykor meghirdetett elektronikus képeslapküldő akciójával vállalta, hogy minden 50. elküldött képeslap után egy örökzöld fát ültet el és az így összegyűlt 777 db örökzöld növénnyel friss levegőhöz juttatja a fővárost. A Föld Napja alkalmából olimpiai bajnok sportolóink, Gergely István, Kiss Gergely, Bátori Bence és Vámos Márton arra vállalkoztak, hogy a Városmajori óvodásokkal közösen elültessék az összegyűjtött fák egy részét, példát mutatva a fiatal generáció számára. A többi cserje a Főkert segítségével Budapest azon játszó-és közterületein talál otthonra, amelyek legjobban rászorulnak a természetes zöldterületekre.

„A Vodafone felelős nagyvállalatként folyamatosan szem előtt tartja a környezet védelmét, amely az üzleti stratégiánk szerves részét képezni. Nemcsak ezzel a kezdeményezéssel, hanem például az elektronikus számlázással és a Hozd vissza a készüléked! akcióval is teszünk az élhetőbb környezetért.”- mondta Beck György a Vodafone elnök-vezérigazgatója

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere is örömmel vett részt a Vodafone Föld napja alkalmából szervezett rendezvényén: „Örömünkre szolgál minden olyan kezdeményezés támogatása, amely a környezet végelmét, megóvását tűzi ki célul. A Hegyvidéken a zöldfelületek aránya a budapesti átlagnak tízszerese, de még a bécsinek is duplája, ezért különösen fontos számunka, hogy különféle környezetvédelmi programok szervezésével felhívjuk az itt élő polgárok figyelmét a környezettudatos gondolkodásra.  Nagyra értékeljük, hogy a mai faültetéshez olimpiai bajnok vízilabdások is csatlakoztak, akik még inkább tudatosíthatják az emberekben a sportolás, a mozgásgazdag, egészséges életmód és a környezettudatosság jelentőségét.”

A Vodafone Köszönet Programjának 5 kiemelt ügyfele szintén részt vett az eseményen, akik azt a felejthetetlen élményt vitték haza az eseményről, hogy együtt ültethették a növényeket a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdásokkal és edzőjükkel.

A Vodafone Magyarország társadalmi felelősségvállalásáról bővebb információ a www.vodafone.hu, illetve a http://www.facebook.com/vodafonefelelossegvallalas oldalon található.