Világméretű akciót szervezett a WWF (Természetvédelmi Világalap) március 29-én, helyi idő szerint este 8 órakor a világ számos városában kapcsolják le az áramot cégek és magánszemélyek, ezzel üzenve, hogy lehet és van is mit tenni a globális felmelegedés ellen.

A „Föld órája” kezdeményezés tavaly indul Sydneyben, akkor több mint 2 millió cég és háztartás kapcsolta le az áramot egy órára. Az önkéntes áramszünet több mint 10 százalékkal csökkentette Sydney energiafogyasztását erre az órára.
Idén a kampány világméretet öltött, a világ legnagyobb városai, például Dublin, Koppenhága, Toronto, Chicago, Melbourne, Tel Aviv, Manila, Bangkok, és számos kis település csatlakozik a megmozduláshoz, becslések szerint körülbelül 30 millióan vesznek részt a megmozduláson.
Magyarországon Budapest és Pécs jelezte hivatalosan a részvételt, és több hazai vállalat is részt vesz az akcióban.
Budapesten március 29-én este 8 órakor lekapcsolják a fővárosi díszkivilágítást, és csak egy óra múlva kapcsolják fel ismét.

A szervezők arra kérik a városok, települések vezetőit, cégeket és magánembereket, hogy csatlakozzanak a Föld órájához: kapcsoljanak ki minden olyan elektromos berendezést, amire nincs feltétlen szükségük.
A kezdeményezésről bővebben lehet olvasni a www.earthour.org oldalon, ahol nyomon követhető az akció, és meg lehet nézni, hogy kik csatlakoztak az akcióhoz.

Forrás: hazipatika.hu