Ingyenes szűréseken vehetnek részt az érdeklődők március 30-án, vasárnap Budapesten, a
Syma Rendezvényközpont "C" csarnokában. A SZ.É.P. (Szűréssel az Életért Program) a szűrővizsgálatokat, a megelőzést és az egészséges életmódot népszerűsíti.

Anyajegy- és melanoma- (bőrrák) szűrés, vércukorszint-, koleszterin-, vérnyomás és testzsírszázalék-mérés, hemoglobin A1C mérés, testtömeg index (BMI) számítás valamint szemészeti vizsgálat mérés, ortopédiai vizsgálat és lúdtalp-szűrés is lesz.
Elvégeztethető hallásvizsgálat és fül-orr-gégészeti vizsgálat, COPD (krónikus obstruktív légúti betegség) szűrés kérdőívvel valamint prosztatarák-szűrés is egyszerű vérvizsgálattal. A bőrgyógyászati szűrés sorszám alapján történik, azaz a látogatók érkezéskor időpontot kapnak, így nem kell órákat tölteniük sorban állással.

Lesz egészségügyi tanácsadás, illetve 10 és 18 óra között a színpadon a közönség által feltett kérdésekre is választ adnak a jelenlévő szervezetek. Képviselteti magát az Egészségbiztosítási Felügyelet, a betegjogokkal kapcsolatos felvetésekre pedig a Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítvány munkatársai adnak választ. Gondoltak a kisgyerekesekre is, egészségről és a mozgásról szóló játékokkal várják a kisebbeket és nagyobbakat.

Az ajánlott és elérhető szűrésekről, az aktuálisan fontos vizsgálatokról a Háziorvosok Országos Egyesületének tagjai adnak személyre szabott felvilágosítást, és egyedi problémákra, kérdésekre is választ adnak.

Forrás: hazipatika.hu