Az iskolák biztonságával kapcsolatos javaslatok kidolgozásáért felelős bizottság első ülésén Hiller István oktatási és kulturális miniszter a pedagógusok, a diákok, valamint a szülők együttműködését szorgalmazta az iskolákban történt, s napjainkban nyilvánosságot kapott erőszakos esetek kapcsán.

„Nem akarok boszorkányüldözést, kiállok a pedagógusok, a szülők és a diákok mellett” – hangsúlyozta a miniszter.
Hiller István fontosnak nevezte az állami szerepvállalás megerősítését, ugyanakkor elmondta azt is, hogy nem az 50-70 évvel ezelőtti normákat kell visszahozni a magyar oktatásba.

A munkabizottságot Hiller István oktatási és kulturális miniszter hívta életre március 26-án. A testület feladatköre kiterjed a pedagógusok zavartalan és magas színvonalú oktató-nevelő munkájának, a tanár-diák viszony kérdéseinek, az iskolai agresszivitás okainak, az iskolát érő külső negatív hatások kiszűrésére, kezelésére.
A szakértői munkabizottság felkérést kapott a szükséges törvényi-jogi környezet, a pedagógiai, a gyermek- és ifjúságpszichológiai problémák áttekintésére is.

A bizottság tagjai elismert társadalomtudósok, biztonsági kérdésekkel foglalkozó szakértők, szakmai és szakszervezeti képviselők.

Forrás:om.hu