Tisztaszoftver program - Tiszta vizet a pohárba!A Tisztaszoftver program megszűnésével kapcsolatos hírek alaposan felkavarták az évekig csendes állóvizet: szerencsére az ügyben leginkább érintett Microsoft hazai képviselői sem tétlenkednek, és több forrás szerint is van reménye a több ezer érintett oktatási intézménynek, a majd’ kétszázezres tanári csapatnak, és a milliós nagyságrendű diákságnak arra, hogy továbbra is használhatják a Microsoft termékeket.

 

Az origo.hu friss cikkében körbejárja az esetleges váltás több aspektusát is, rendszergazda tanárokat kérdez meg és az informatika érettségi körüli problémákról is beszél…

Van azonban ennek a kérdésnek egy másik megvilágítása is…

 

A Tisztaszoftver kérdés más megvilágításban

Egy (üzleti) kapcsolat eredményességét és előnyét/hátrányát nem csak direkt kiadásokban lehet és kell mérni. Létezik a „hozzáadott érték” fogalma is, amely sok esetben nagyobb előnyöket biztosít, mint maga „az üzlet tárgya”.

Ezért a Tisztaszoftver kérdéshez – a tisztánlátás érdekében – érdemes hozzátenni azt is, hogy a Microsoft hazai, az oktatási szférában kifejtett tevékenysége nem csak az éves licenszdíjak bezsebeléséből áll, hanem a cég egyedülálló és példaértékű módon támogatja a hazai pedagógusokat abban, hogy a tanárok képesek legyenek nem csak szembenézni a 20. század IKT kihívásaival, hanem hogy legalább egyenrangú, ha nem kezdeményező félként állhassanak a nebulók, a digitális bennszülöttek elé.

Ezt saját tapasztalataink kapcsán állítjuk (IOT.hu), hiszen évek óta követjük, és jelen vagyunk a Microsft Magyarország oktatással kapcsolatos szinte minden megmozdulásán.

A teljesség igénye nélkül, álljon itt egy csokor a Microsoft számos kezdeményezéséből, amely már itthon is rangot, és elismerést vívott ki a tanárokból:

… és így tovább!

Nézze meg, mit mond a Microsft magyarországi igazgatója az MS küldetéséről (és, – a fentiek szerint – valóban így is cselekszenek)

 

 

A Microsft vonatkozású IOT.hu videók egy csokorban itt találhatóak >>>

Tisztaszoftver program – Elmondhatja véleményét!

Töltse ki ezt a rövid közvélemény kutató űrlapot. Véleményét anonim módon is elmondhatja! Tovább az űrlaphoz >>>

 

forrás: iot.hu