Módosulnak a Google adatvédelmi irányelvei és általános szerződési feltételeiKedves Google-felhasználó! A közeljövőben megszabadulunk a Google szolgáltatásainak mintegy 60 féle adatvédelmi irányelvétől, és egy olyannal váltjuk fel ezeket, amely jóval rövidebb és könnyebben olvasható. Új irányelveink több termékre és funkcióra is vonatkoznak, elősegítve céljainkat, hogy a Google egységesen egyszerű és ösztönző élményt nyújtson mindenkinek.

Véleményünk szerint ez valóban fontos, ezért arra kérjük, szánjon rá néhány percet, és olvassa el az adatvédelmi irányelvek és az általános szerződési feltételek új változtatát: http://www.google.com/policies. E változások 2012. március 1-jén lépnek hatályba.

 

Ugyanolyan irányelvek, ugyanolyan élmény

 

Könnyű a termékek közti munka

Új irányelveink egy egységes termékélményt tükröznek, melynek lényege a következő: a termékek akkor és azt tegyék, amikor és amire Önnek szüksége van. Legyen szó akár egy e-mail elolvasásáról, amely egy családi összejövetel megszervezésére emlékeztet, akár egy kedvenc videójáról, amelyet megosztana, mi azt szeretnénk biztosítani, hogy Ön könnyedén mozoghasson a Gmail, a Google Naptár, a Google Keresés, a YouTube, illetve bármi más között, amire éppen szüksége van.

 

Az Ön igényeihez szabva

Ha be van jelentkezve Google Fiókjába, akkor az alapján, hogy Önt mennyire érdekli a Google+, a Gmail és a YouTube, javasolhatunk keresési lekérdezéseket, vagy személyre szabhatjuk a keresési eredményeket. Így jobban megértjük, hogy mire gondol, amikor például a Kefir vagy a Golf szóra keres, és a találatokat gyorsabban jelenítjük meg.

 

Könnyű a megosztás és a közös munka

Amikor valaki közzétesz vagy létrehoz egy dokumentumot az interneten, gyakran mások számára is láthatóvá és módosíthatóvá szeretné tenni. Azzal, hogy megjegyezzük azoknak a személyeknek a kapcsolattartási adatait, akikkel meg szeretne osztani valamit, megkönnyítjük a megosztást az összes Google-termékben és -szolgáltatásban — a lehető legkevesebb kattintással és tévedéssel.

 

Az adatok védelme nem változott

A célunk az, hogy a lehető legnagyobb átláthatóságot és legtöbb választási lehetőséget kínáljuk az olyan termékeinkben, mint a Google Irányítópult, a Hirdetési beállítások kezelője és más eszközök. Adatvédelmi irányelveink nem változnak. Személyes adatait pedig soha nem adjuk el és osztjuk meg az Ön engedélye nélkül (az olyan ritka eseteket leszámítva, mint az érvényes jogi keresetek).

 

Kérdése van? Mi válaszolunk.

Ha további részletekre kíváncsi a változásokkal kapcsolatban, keresse fel GYIK rovatunkat: http://www.google.com/policies/faq. (Sejtettük, hogy felhasználóinknak lesz egy kérdésük. Vagy huszonkettő.)