Húszezer kisiskolás ismerkedik meg a helyi termékek fontosságávalMint arról már beszámoltunk, 2012-ben is megszervezik a „Vesd bele magad!” programot. Az akció keretében idén húszezer diák kap magyar vetőmagot. A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) azért indította az akciót, hogy minél több kisiskolással megismertesse a helyben előállított termékek fontosságát.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter fővédnökként karolta fel a kezdeményezést. Az AGRYA továbbra is várja a támogatók jelentkezését, akik felajánlásaikkal segítenék a program megvalósítását.

 

Húszezer kisiskolás ismerkedik meg a helyi termékek fontosságávalA Vesd bele magad! mozgalom keretében általános iskolás diákok kapnak vetőmagokat, hogy saját zöldségeket, például borsót, répát, retket neveljenek. Az akciót nem szociális alapon szervezi az AGRYA. A cél a szemléletformálás, és hogy megmutassák: egy család kevés munkával meg tudja termelni a saját ellátásához szükséges friss zöldségeket, nem kell azokat a nagyáruházakban megvásárolni. A fiatalok olyan növényeket kapnak, amelyek nem kényesek, termesztésük nem igényel szakismereteket.
Tavaly 17 általános iskola 2000 diákja ízlelhette meg saját kiskertjének termését, majd számolt be tapasztalatairól a www.vesdbelemagad.hu honlapon. Idén tízszer ennyi, 20.146 kisiskolás vehet részt a programban – több mint harminc iskolából. A nagy érdeklődés komoly anyagi kihívást jelent a szervezőknek, ezért a fiatal gazdák folytatják adománygyűjtő akciójukat, hogy meg tudják vásárolni a vetőmagokat. A szervezet egy magyar cég magyar előállítású vetőmagjaiból állít össze csomagokat, amelyek mindössze 350 forintba kerülnek.

 

http://hellocountry.hu