Knozah’ B győzött a legjobb szabadszöveges hazai rapperek versenyén. A dunaújvárosi „tróger”, Knozah’B győzelmével zárult a megújított szabályokkal, és kizárólag magyar beatmakerek zenei alapjaira építve immár nyolcadik alkalommal megrendezett Sprite It’s Rite Freestyle Battle.

A hazai MC-k legnagyobb szabású megmérettetése az Offline Music Festival keretében zajlott a Dürer Kertben, a győztes 120 ezer forintot zsebelt be. A versenyre idén közel 100 versenyző nevezett és több, mint 2000 nézőt vett részt.

 

Egyéb információk

A szövegládák első körben selejtezőn vettek részt: minden induló témát húzott a zsűritől, majd 45 másodpercben rappeltek az adott témáról. Az MC Gőz, MC DC, Tanny-D, Snow és Bigmek összetételű zsűri az összes versenyző meghallgatása után a legjobb nyolc freestyle MC-t juttatta a döntőbe. A döntő első körében a bejutott MC-k közül a legkevesebb ponttal döntőbe jutott versenyzők választottak maguknak ellenfelet. Egy-egy csatában fejenként kétszer 45 másodpercük volt a versenyzőknek, hogy minél jobban kifejtsék a kihúzott témát.

Ebben az évben Nógrád megye első számú MC-je, Raffla és a dunaújvárosi Knozah’ B között dőlt el az első hely sorsa. A szabad szájú rapperek nem kímélték egymást a döntőben. A több fordulóra osztott döntő csatában felváltva oltották egymást. A közönség és a zsűri ítélete azonban egyértelmű volt: 2012-ben Knozah’ B ülhet a hazai freestyle rap trón tetejére és kapta meg a győztesnek járó 120 ezer forintot.

A hagyományoknak megfelelően a hazai hiphop kultúra úttörője és nagykövete, az Animal Cannibals ceremóniamesterként vett részt a buliban.

A Sprite It’s Rite Freestyle Battle a hazai MC-k legnagyobb seregszemléje, és egyben legkomolyabb megmérettetési lehetősége is. A verseny 2005-ben debütált, azóta komoly hagyományokkal rendelkező, fontos eseménnyé nőtte ki magát, minden idők legnagyobb „rögtönözve rappelő” versenye lett Magyarországon.

 

Tények

A verseny 2005-ben debütált.

Egy-egy csatában fejenként kétszer 45 másodpercük volt a versenyzőknek, hogy minél jobban kifejtsék a kihúzott témát.

A közönség és a zsűri ítélete egyértelmű volt: 2012-ben Knozah’ B ülhet a hazai freestyle rap trón tetejére és kapta meg a győztesnek járó 120 ezer forintot.

A versenyre idén közel 100 versenyző nevezett és több, mint 2000 nézőt vett részt.

 

forrás: lacom.hu