Csehország-PortugáliaPortugália jutott be elsőként az Európa-bajnokság elődöntőjébe, miután Varsóban 1-0-ra győzött Csehország ellen. A találkozót a mezőny legjobbja, Cristiano döntötte el fejjel a 80. percben, akinek korábban két kapufája és egy látványos ollózása is akadt.

Bár a cseheknek voltak fellángolásaik, a csata nagy részében a luzitán gárda futballozott lényegesen veszélyesebben, így Paulo Bento együttesének továbbjutása teljesen megérdemelt. Nézd meg a gólt!

 

Óvatos játékkal kezdődött a mérkőzés, az első percekben a portugálok voltak egy hajszállal aktívabbak, szépen lassan ugyanakkor átvette a kezdeményezést Csehország. Volt egy olyan tíz perce a játékrésznek, amikor kapura is veszélyesen tudtak futballozni Michal Bílek tanítványai. A felvonás második felére magához tért Portugália, és a frontember révén riogatott is. Cristiano Ronaldo előbb egy látványos ollózással a bal sarok mellé lőtt, majd a ráadás másodperceiben a bal kapufát is eltalálta egy egyéni alakítás végén.

A második félidőt nagy elánnal kezdte a luzitán alakulat, eleinte a csehek csak nyomozták a labdát. A Helder Postiga sérülése miatt beküldött Almeida közelről fejelt fölé, Cristiano Ronaldo pedig megint eltalálta a bal kapufát, ezúttal szabadrúgásból. A másik oldalon a semmiből jött egy villanás: Pilar húzta meg a bal szélen, Pepén is túljutott, egy jó középre gurítással ajtó-ablak helyzetbe hozhatta volna Jiraceket, de elrontotta a centerezést. A 64. percben Petr Cech is hozzátette a magáét csapata szerepléséhez, ujjheggyel tolta a léc fölé Joao Moutinho átlövését.

Gyakorlatilag állandósult a portugál fölény, amely tíz perccel a vége előtt góllá is érett. Nani ívelt középre jobbról, a mezőny legjobbja, CR7 pedig védőjét megelőzve pattintott fejest küldött a léc alá. Csehország erejéből nem futotta egyenlítésre, maradt az 1-0, Portugália ellenfele a négy között Spanyolország vagy Franciaország lesz.

Csehország – Portugália 0-1 (C. Ronaldo 80.)

 

 

{module forrás: pepsifoci|none}