Három nő vert meg óra közben egy tornanádaskai tanártHárom nő támadott meg óra közben egy tornanádaskai tanárnőt. Tettükért akár nyolc év börtönre is számíthatnak – írja a Magyar Nemzet.

 

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az edelényi rendőrkapitányság csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó pedagógus elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a három nővel szemben.

A nők szeptember 5-én délelőtt mentek be az iskolába, ahol óra közben vonták kérdőre a tanárnőt egy valós vagy vélt sérelem miatt. Ő ekkor felszólította a három hölgyet, hogy hagyják el a termet, mert óra van, mire nekiestek, és ütni-verni kezdték. A tanár állapotáról még nincsenek információk.

A pedagógus közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért bántalmazása három év börtönnel is büntethető, mivel azonban itt minősített esetről van szó, ennél jóval többre, akár nyolc év börtönre is számíthatnak az elkövetők. A Magyar Nemzet úgy tudja, a három nő közül csupán az egyiknek jár a gyereke az érintett intézménybe.

Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa szerint évente körülbelül 1500 bejelentés érkezik iskolai erőszakról, tanárokkal és diákokkal szemben egyaránt.

Részben az iskolai erőszak megfékezésére szolgált volna a Belügyminisztérium javaslata az iskolaőrök kötelező alkalmazásáról, ez azonban nem került bele a köznevelési törvénybe, mivel az országos szülői szervezet azonnal tiltakozni kezdett ellene, valamint Szabó Máté ombudsman is ellenezte. Az iskolák így maguk dönthetnek az iskolaőrök alkalmazásáról.

Az oktatási államtitkárság szerint az erkölcstan bevezetésével és toleranciára neveléssel meg lehet fékezni a folyamatot.

{module Forrás: edupress}