Napjainkban egyre inkább tért hódít a kortárs művészet, egyre szélesebb közönség kíváncsi a legújabb irányzatok szellemében létrejött alkotásokra. A világ nagyvárosaiban kiállítóközpontok jöttek létre, amik lassan a kortárs művészetek fellegvárává nőtték ki magukat.

A Biksady Galériában a tavalyi évben megrendezett nagy sikerű Convoy Leipzig című kiállítást követően ismét egy nemzetközileg is nagy jelentőséggel bíró, egyedülálló tárlat nyílik. Ezúttal korunk rangos kulturális központjának elismert kortárs művészei állítják ki legújabb alkotásaikat a Convoy Berlin elnevezésű kiállításon. A bemutatott anyagot Johannes Sperling kurátor állította össze, berlini galériák összefogásával, valamint a világ számos pontjáról neves köz- és magángyűjteményekből, a legfrissebb irányzatok képviselőinek képzőművészeti remekeiből.

A válogatásban kifejezetten erre az alkalomra készített remekművek mellett felsorakoznak azon alkotások is, melyek a legnevesebb kortárs tárlatok után a hazai közönség számára a Biksady Galériában kerülnek bemutatásra. Képviselteti magát a dekoratív geometria a figurális ábrázolásmód között, valamint a populáris ikonográfia érvényessége is megmutatkozik. A nagy volumenű tér installációk a szellemi megvilágosodás alapgondolatához vezetnek el minket. A megdöbbentőnek vagy esetenként szellemesnek ható műalkotások rendkívüli nyitottságot igénylő barangoláson vezetnek végig bennünket. Ezen belső tartalmak felfedezéséhez és megértéséhez várjuk a műkedvelő közönséget a Convoy Berlin kiállításra.

Művészek: Norbert Bisky, Thorsten Brinkmann, Björn Dahlem, Hannah Dougherty, Sven Drühl, Dennis Feddersen, Shannon Finley, Andrew Gilbert, Gotscha Gosalishvili, Secundino Hernandez, Ruprecht von Kaufmann, Bettina Krieg, Via Lewandowsky, Ryan McLaughlin, Katinka Pilscheur

A kiállítás megtekinthető:

2012. szeptember 21. és október 19. között
Hétfő-Péntek: 10-18 óráig
Szombat: 10-14 óráig

Biksady Galéria, 1055 Budapest, Falk Miksa u. 24-26.
http://convoyberlin.biksady.com

 

Kapcsolódó programok:

2012. szeptember 22-én 18 órakor tárlatvezetés Johannes Sperlinggel, a kiállítás kurátorával, majd 20 órakor fellép a Freak Fusion Cabaret – A hazai underground élet, a zene, a vizuális- és a mozgásművészetek fúziója a kísérleti szabad színpad látványvilágával fűszerezve. Az egyedi, különleges hangzásvilágú, akrobatikus elemekkel tarkított műsorszám az alternatív cirkuszvilág élményét kínálja.

Látogasson el a Convoy Berlin kiállításra és ismerje meg a világ minden pontjáról összegyűjtött műalkotásokat, érezze meg különleges hangulatukat, legyen nyitott a világra!