Mint tudjuk, májusban két ünnep, az Anyák napja és a Gyereknap is gondoskodik arról, hogy ebben a hónapban lehetőleg a család kerüljön előtérbe. Eme időszak egyértelműen kiváló lehetőség arra, hogy nagyobb hangsúlyt fektessünk szeretteinkre, és a róluk való gondoskodásra.

Hiszen köztudott tény, hogy a családban, házasságban élők arányukat tekintve jobb kilátásokkal rendelkeznek egészség tekintetében. A kiegyensúlyozott családban élőkre pedig mindez duplán igaz. Legyen szó szeretteinkről vagy egészségről, a Tolle Fittklub ebben a hónapban is számos pazar tanáccsal és tippel igyekszik támogatni minket.

 

Tekintve, hogy ebben a hónapban a család kifejezése áll a rivaldafényben, így természetesen testünk és szellemünk aktivizálásába is igyekezzünk bevonni szeretteinket. A reggeli torna így többé nem lesz magányos tevékenység – arról nem is beszélve, hogy ez által kölcsönösen motiváljuk egymást. A jól megszervezett biciklitúrák szintúgy kiváló családi testmozgást biztosítanak, a szórakozásról nem is beszélve. És ha a családról beszélünk, nem feledkezhetünk meg kedvenceinkről sem: ki gondolta volna, hogy a kutyánkkal való kocogás ennyire előnyös? A testmozgás mellett persze jut hely – és nem utolsósorban program – a kikapcsolódásra!

A kert továbbra is tárt karokkal vár minket. A palántaültetés ráadásul nem válogat: kicsik és nagyok egyaránt kivehetik belőle a részüket. A kertben való foglalatoskodások mellett ugyanakkor nem árt megemlékeznünk arról, mit is jelképez a Pünkösd, illetve hogy milyen különös népszokások is kötődnek hozzá. A már említett Anyák napjának és a Gyereknapnak eredete felé is teszünk egy rövid kitérőt, hogy a májusi időjóslásról már ne is beszéljünk.

Ahogy mind több és több szirom bomlik ki, úgy képviselteti magát egyre több szín a természetben. A színek azonban nem csupán szemünket gyönyörködtetik – de akár közérzetünket is jelentősen javíthatják, méghozzá gyümölcsök formájában. Persze a zöldségekről sem feledkezünk meg, hogyan is feledkezhetnénk, amikor alig néhány éve fedeztük csak fel a medvehagyma jótékony hatásait? A medvehagyma felhasználási módjaival karöltve az sem árt, ha egyszer és mindenkorra tisztázzuk a vaj és a margarin közötti különbségeket. Mert bizony van!

Miért csak a TV-ben léteznek tökéletes családok? – méltatlankodunk. Puszta méltatlankodással azonban nem sok esélyünk van arra, hogy biztosítsuk az otthoni harmóniát. Ellenben néhány ésszerű tippel és persze toleranciával tehetünk érte. Útközben megtudhatunk egyet, s mást az arcdiagnosztikáról, s hogy miképp képes egy 1800-as években kifejlesztett terápia javítani a közérzetünket. A kialvatlanságról árulkodó konok karikák eltüntetésének reményében pedig próbát tehetünk néhány egyszerű, ámde nagyszerű tippel, mi több, még az allergiás tünetek enyhítését illetően is kikérjük természetanyánk véleményét.

És mindeközben gyermekünk igényeiről is gondoskodunk, legyen szó, mozgásról vagy vitaminokról. Olyan vitaminokról, mint például a D-vitamin, amely a közhiedelemmel ellentétben nem csupán a csontok fejlődéséről gondoskodik, hanem az influenzának is gátat vethet. Megemlítünk néhány pazar ötletet, amelyekkel méltó, ugyanakkor még a kicsik által is kivitelezhető ajándékokat készíthetünk Anyák napjára. Ha pedig Pünkösd, akkor pünkösdi játékok: lássuk hát, milyen csoportos szórakozási lehetőséggel csábíthatjuk a szabadba gyermekeinket!

A hónap sincs híján a kihívásoknak, sem szervezetünket, sem szellemünket illetően, de ne feledkezzünk meg arról, hogy nem vagyunk egyedül! Testmozgás, kikapcsolódás, játék: mindennek szeretteink is legyenek részesei! Töltsünk együtt minél több időt! Teljen május hónap a családiasság, az egymás iránti gondoskodás és szeretet jegyében! http://www.tolle.hu/fittklub/