Azokba az Audi által támogatott győri középiskolákba, ahol már az új rendszerű, duális oktatás folyik idén is többszörös volt a túljelentkezés – adta hírül a Kossuth Rádió. Idén is a mechatronikai és az autógyártó szakirányokra volt a legnagyobb – három-négyszeres – a túljelentkezés. Ezt kihasználva járműipari tanszéket hozott létre az Audi Hungaria Motor Kft.-vel közösen a győri Széchenyi István Egyetem, az oktatás jövő év elején indul.

 

Évente átlagosan mintegy kétszázötven szakmunkástanuló vesz részt abban a duális szakképző programban, melyet a vállalat győri partneriskolákkal együtt folytat – mondta a Krónikának Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria Motor Kft. sajtószóvivője. Hangsúlyozta, cégük számára az is nagyon fontos, hogy hosszú távon biztosítsák a felkészült, megfelelő szakmával rendelkező munkaerőt – ezért folytatnak együttműködést a győri iskolákkal. A Kossuth Rádió műsorában az is elhangzott, hogy összesen tizenháromféle szakmai képzést támogat a győri Audi, így például a fényező, a karosszérialakatos, a gépi forgácsoló, az autószerelő vagy az autóelektronikai műszerész szakokat. Utóbbi területeket az Audi újabb győri gyárának szakember-utánpótlása szempontjából is kiemelten kezeli a vállalat.

Járműipari tanszéket hoztak létre a Széchenyi István Egyetem

Ez a negyedik Audi-tanszék a győri Széchenyi István Egyetemen, mellyel „a Széchenyi István Egyetem fontos kapcsolódási pontot hoz létre a kutatás és a gyakorlati alkalmazás között. Az Audi Hungariával, a térség legnagyobb munkáltatójával erős partnert tudhatunk magunk mögött célkitűzéseink megvalósításához” – írta Földesi Péter, az egyetem rektora. Az új tanszéken a hallgatók kapcsolatot teremthetnek a szakértőkkel, és bővíthetik ismereteiket. Kiemelt hangsúlyt fektetnek a német és angol nyelv fejlesztésére, valamint a projektmenedzsment ismeretek elsajátítására. „A győri egyetemmel folytatott együttműködéssel vonzó lehetőségeket teremtünk a tehetséges mérnökjelölteknek, hogy járműfejlesztői szakmai pályafutásukat az Audi Hungariánál kezdhessék meg. Az új tanszék az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának jelentős együttműködő partnere” – fogalmaz a közleményben Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. Az új tanszék mellett a Széchenyi István Egyetem Műszaki Karán az Audi Hungariának három további tanszéke működik: az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Belsőégésű Motorok Tanszék és a Járműgyártási Tanszék.

{module Forrás: edupress|none}