Átadták az Új Nemzedék Plusz átfogó ifjúsági szolgáltatásfejlesztési program első ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont irodáját Veszprémben. A Kontaktpont irodák a jövőben egységes hálózatként tanácsadással és információ szolgáltatással nyújtanak segítséget a fiataloknak.

 

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló Új Nemzedék Plusz ifjúságpolitikai program jelentős mérföldkőhöz érkezett. A program három területen valósít meg egybehangolt intézkedéseket, úgymint az ifjúságsegítő intézményrendszer fejlesztése, egységes, korosztályos kommunikációs platform kialakítása, valamint az ifjúsági szolgáltatások bővítése.

A projekt intézményfejlesztési részeként az ifjúsági kezdeményezéseket összefogó, megyei szinten szerveződő Kontaktpont hálózat az elkövetkező hetekben folyamatosan nyitja meg kapuit a fiatalok számára az ország 20 pontján. Az első, veszprémi Kontaktpont iroda megnyitóját országszerte még 19 követi minden megyeszékhelyen, valamint Budapesten két helyszínen. A mintegy 60 felkészült ifjúságsegítő szakembert foglalkoztató Kontaktpont hálózat legfőbb célja, hogy hiteles információszolgáltatással, személyes, professzionális tanácsadással segítse a fiatalok továbbtanulását, pályaválasztását, karriertervezését, munkakeresést, valamint ösztönözze az ifjúsági közösségek létrejöttét.

A Veszprémi iroda ünnepélyes megnyitóján Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta: „A Kormány már megalakulása óta feladatának tekinti a fiatalság integrálását a felnőtt társadalomba. Az Új Nemzedék Jövőjéért Program ezekben is segítséget nyújt számukra. Intézményi szempontból mind a budapesti Új Nemzedék Ház, mind a veszprémi Kontaktpont megoldás lehet, a Nemzeti Ifjúsági Tanács pedig abban segít a fiataloknak, hogy érdekeik a döntéshozókhoz is eljussanak.”

Dr. Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos szerint az európai uniós forrásból megvalósuló Új Nemzedék Plusz program egyik legfontosabb célkitűzése a fiatalok önismeretének fejlesztése, továbbá számukra a megfelelő életút-tervezéshez szükséges információk biztosítása. Az országosan felálló irodák ezt kiszolgálva, az oktatási intézményekkel és ifjúsági civil szervezetekkel szorosan együttműködve és a helyi ifjúsági kezdeményezéseket összefogva sajátos összekötő ponttá, befogadó kreatív térré alakulnak a fiatalok hétköznapjaiban.

{module Forrás: edupress}