„A gyerekek számára a legnagyobb ajándék a velük játékkal töltött idő.” – üzeni a Mikulás szülőknek, pedagógusoknak.

A hat hétig tartó 18. Országos Mikulás Fesztiválon közel húszezer látogató fordul meg évente, a legtöbb vendég természetesen a Mikulásnapkor van.

December 6-7-8-án nemcsak a már jól ismert Mikulásház – a Mikulás dolgozószobája, rénszarvasai és ajándékládikái – várják a látogatókat, hanem számos mesekoncert, betlehemes játék és egyéb családi program, ahova állami gondozott és hátrányos helyzetű gyermekeket is meghívtak a szervezők.

 

December 6-án és december 10-én közel kétszáz hátrányos helyzetű kisgyermeket lát vendégül a Mikulás, akik a martonvásári, a tatabányai és a fejér megyei gyermekotthonokból, valamint a Hajléktalan Óvodából érkeznek Mikulásfalvára. A kis vendégeket egy különleges zenei élmény is várja, Mikulás napján, péntek délelőtt a Szolnoki Szimfonikus Zenekar előadásában hallgathatják meg Prokofjev Péter és a farkas című szerzeményét. A zenészek előadásában megszólaltatott klasszikus hangszereken állathangok, mesehangok csendülnek fel, a képzelet tovább szárnyalását pedig homok- animáció segíti. A gyerekek a koncert után találkoznak a Nagyszakállúval, hogy megbeszéljék vele apró-cseprő ügyeiket. Mindezek után természetesen a Mikulásházból sem távozhatnak üres kézzel.

„Örök élményt szeretnénk ajándékozni. A gyerekeket az „1 könyv+1 játék = 1 csillogó szempár” elnevezésű jótékonysági akcióban összegyűjtött ajándékokkal lepik meg a szervezők”. – mondta el Tibenszky Moni Lisa, Mikulásfalva sajtófőnöke. Az akciót egészen december 22-ig folytatják, annak érdekében, hogy a látogatók leadhassák az erre szánt „ajándékaikat”. A jótékonysági gyűjtést a Világítótorony Alapítvány szervezésében juttatják el a családokhoz, intézményekhez.