Az Új Nemzedék Plusz program interaktív pályaválasztási roadshow-ja Veszprém, Győr, Miskolc, Szeged és Pécs után pénteken a debreceni Kölcsey Központba látogatott. Az önismereti, valamint továbbtanulással, vállalkozásindítással kapcsolatos szakmai tanácsadáson túl pályaorientációs vetélkedők és interaktív játékok is várták a fiatalokat, a tartalmas napot pedig a PASO koncertje és a Petőfi Rádió DJ szettje zárta.

Az Új Nemzedék Plusz átfogó ifjúsági szolgáltatásfejlesztési projektet számos kommunikációs aktivitás kíséri, melynek célja a fiatalok közvetlen megszólítása, személyre szabott támogatása jövőképük kialakításában, a pályaválasztáshoz szükséges orientálás, valamint az ifjúságot érintő legfőbb problémák mentén megvalósuló társadalmi párbeszéd elindítása. Ezzel a céllal vette kezdetét 2013. október 25-én az “Add hozzá magad!” elnevezésű interaktív pályaválasztási roadshow, melyre a veszprémi, győri, miskolci, szegedi, pécsi és debreceni állomásokon már többezer diák volt kíváncsi.

 

A napközbeni hangulatfelelős mint minden állomáson, Debrecenben is az Animal Cannibals volt, akik garantálták, hogy a pályaválasztási nap biztos ne egy átlagos kiállítás legyen. „Mindenkinek az életében előfordul, hogy elbizonytalanodik” – Qka Mc saját elmondása szerint neki sokat segített volna, ha annak idején, amikor a továbbtanulással kellett foglalkoznia, lettek volna hasonló rendezvények, ahol tanácsot kaphat. A Petőfi Rádió Kultúrfitnesz Live különkiadásában a helyszínről jelentkezett a Petőfi Rádió műsorvezetője, Horváth Gergely, aki a meghívott vendégekkel a popkultúrán keresztül a közönséggel beszélgetve tárta fel a fiatalokat leginkább érintő problémákat.

 

A roadshow napján Debrecenben, az Ifjúsági Házban megnyílt az Új Nemzedék Plusz országos Kontaktpont hálózatának megyei képviselete, ahová a fiatalok bármikor betérhetnek, ha úgy érzik, hogy valahol elakadtak a tervezésben. A felkészült ifjúságsegítő szakemberek hiteles információkkal, személyes és professzionális tanácsadással segítik a fiatalok továbbtanulását, pályaválasztását, karriertervezését, munkakeresését.

„A pályaválasztást segítő programsorozat és a Kontaktpont hálózat céljai azonosak; a lehető legtöbb fiatalt képbe hozni a lehetőségeivel, eljuttatni számukra azokat az információkat, melyek segíthetik őket boldogulásukban, egzisztenciateremtésükben” – mondta el Dr. Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos.

Az „Add hozzá magad!” roadshow-val idén még egy alkalommal lehet találkozni; december 13-án a budapesti Mom Kulturális Központban tartott zárórendezvényen.