A 2014-es fogyasztói árindex mértékével, 2,4 százalékkal emelheti az intézményi térítési díjakat a közétkeztetésben a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A testület előtt szereplő javaslat jelzi: az intézményi étkezési térítési díj alapja az élelmezés nyersanyagköltségének egy ellátottra jutó napi összege.

A tényleges étkezési térítési díjat az intézményvezető állapítja meg a nyersanyagköltség, az igénybe vett étkezések száma, valamint a normatív kedvezmények figyelembevételével.

 

Az előterjesztés 2,4 százalékos emelést tartalmaz, az élelmiszerárak növekedésére hivatkozva. A vonatkozó rendelet szerint az intézményi térítési díj egy óvodásnak napi háromszori étkezésért 312 forint lesz. Az általános iskolások napi háromszori étkezése 400, a kollégistáké 680 forint lesz naponta.

A fogyatékosokat nevelő-oktató intézményekben a gyerekek napi ötször étkeznek, ennek intézményi költsége 886 forint lesz, a Mozgásjavító Általános Iskola és Kollégiumban pedig 952 forintban határozzák meg a napi ötszöri ellátás térítési díját. A szakközépiskolákban, szakiskolákban, gimnáziumokban az ebéd intézményi térítési díja 276 forint lehet az indítvány szerint.