Holnapig, azaz január 8-ig rendelhető elő a Felvi tájoló kiadvány, a felsőoktatás iránt érdeklődők első számú olvasmánya, mely idén az iránymutatás mellett a szokásosnál is több technikai tudnivalóval, gyakorlati példával és praktikus tanáccsal készíti fel a jelentkezőket a felvételi út minden szakaszára.

Mit lehet tudni a legnépszerűbb alapszakokról? Hogyan, milyen szabályok mentén kell jelentkezni? Hogyan születnek a ponthatárok? Aki a januárban megjelenő Felvi tájoló 2014 című kiadványt a kezében tartja, annak mindez már nem lehet kérdés.

Együtt, olcsóbban

Akik 2014. január 8-ig megrendelik a www.felvi.hu/megrendeles oldalon a kötetet, azok árengedményben részesülnek. Ezenkívül a Felvi tájoló megvásárolható a 2014. január 16. és 18. között megrendezendő Educatio Kiállításon is. A köznevelési és felsőoktatási intézmények most 20 százalékos kedvezménnyel (1596 forint), a magánszemélyek pedig 15 százalékkal olcsóbban (1696 forint) juthatnak hozzá. Legalább 2 példány vásárlása esetén a kiszállítás ingyenes! Fontos, hogy aki már leadta megrendelését, január 8-ig még módosíthatja annak részleteit.

A zökkenőmentes felvételiért – lépésről lépésre

A kötet a felvételi felé vezető út minden szakaszában, már a szakválasztástól kezdődően segítséget nyújt kezdődően, részletesen bemutatja a legnépszerűbb képzéseket, ismerteti a szakok elvégzésével megszerezhető tudást, képesítést, a bejutáshoz szükséges feltételeket, a választható szakirányokat és specializációkat. Mivel a karrierépítés folyamata már a felvételi előtt elkezdődik, így arra is rávilágít a Tájoló tartalma, hogy az adott képzéshez milyen munkaerő-piaci kilátások, elvárások, elhelyezkedési esélyek kapcsolódnak. A közel 300 oldalas Felvi tájoló 2014 a szakbemutatások mellett ezen kérdésekre is választ ad.

A kiadványnak köszönhetően a felvételivel kapcsolatos teendők sűrűjében sem vesznek el a jelentkezők, hiszen a kibővült Felvételi kisokos fejezetben megtalálható a felvételi eljárás pontos menetrendje a jelentkezéstől egészen a ponthatárok kihirdetéséig. A fejezet sorra veszi az eljárással összefüggő feladatokat, határidőket, szabályokat, az eljárási díjak és csatolandó dokumentumok tudnivalóit (példákkal illusztrálva), valamint ismerteti az érvényes felvételi jelentkezés feltételeit. Mindezek mellett lépésről lépésre bemutatja az e-felvételi használatát, valamint a pontszámítási módszereket. Végigvezet a jelentkezési határidő utáni feladatokon: az adat- és sorrendmódosítástól kezdve, a dokumentumpótláson keresztül a ponthatárok megállapításáig. Amennyiben mégsem érne célba a felvételiző, úgy részletes tájékoztatást olvashat a pótfelvételi és a jogorvoslat lehetőségéről.

Mi jön a felvételi után?

Az Élet hallgatóként fejezet cikkei a megfelelő szak kiválasztásában, az érettségire és a hallgatói élet kihívásaira való felkészülésben támogatják a jelentkezőket. A pályaválasztásról szóló írások azoknak nyújtanak segítséget, akik álmaik megvalósításához keresik a megfelelő képzési formákat. A hallgatókra az egyetemen, főiskolán új időbeosztás, feladatok várnak, újra kell tanulniuk magát a tanulást is, nem beszélve az ösztöndíjakról és egyéb pénzügyekről, melyekhez szintén tippeket ad a Tájoló.

A könyv tehát világos és teljes körű áttekintést nyújt a felsőoktatás rendszeréről és a jelentkezés menetéről, s összefoglalja, miért nem lehet elég korán kitűzni célként a mesterképzésen folytatott továbbtanulást?

{module Forrás: edupress|none}