Az ember mindennap arra törekszik, hogy a legtöbbet kihozza magából. Maximális szinten tudja művelni azt, ami naponta rá vár. Ehhez nagyon fontos, hogy a táplálkozása rendben legyen és legfőképpen a napindító étkezéskor megfelelő minőségű és energiát adó ételt fogyasszunk. Nézzük mit érdemes reggelire fogyasztani.

Zabkása gyümölccsel

A reggeli egyik alapeleme a zabkása kell, hogy legyen. A vércukorszintet nem emeli fel hirtelen, hanem lassan, egyenletes szinten tartva látja el energiával a szervezetet. Ha a zabkását választod első étkezésnek friss gyümölccsel, akkor meg fogod kapni a megfelelő kezdőlökést a munkához, vagy éppen aktuális teendőhöz és nem leszel reggeli után, alig egy órával éhes.

Gyümölcssaláta

Finomak, lédúsak és gyümölcscukorral látják el a szervezetet, amivel biztosan jól indul a nap és kitart a lendület ebédig. A diétázók kedvenc reggelije a gyümölcssaláta, amely tartalmaz például almát, barackot, narancsot, körtét, illetve bármilyen más bogyós gyümölcsöt. Ha nem vagy szigorú diétához kötve, akkor szőlő és a banán is szerepelhet a salátában, természetesen nem őrült mennyiségben.

Forrás:femcafe.hu