Változatos programokat – egyebek mellett téli nyomkeresést a Velencei-tónál, saslest a Hortobágyon és madárgyűrűzést a Jági-tónál – kínálnak Magyarország nemzeti parkjai a január 25. és február 8. közötti hétvégéken.

 

A Téli túrák nemzeti parkjainkban elnevezésű programsorozat részeként a nemzeti parkok több mint húsz ajánlattal várják a túrázókat a január 25. és február 8. közötti hétvégéken. Ezeken a napokon olyan fokozottan védett területekre is eljuthatnak az érdeklődők, amelyekre más időszakban nem lenne lehetőségük – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A túrák közül kiemelkedik az immár hagyományosnak tekinthető Transzbükki átkelés, amelyet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság január 25-én Erőss Zsolt emlékére szervez. A túra résztvevői több fokozottan védett területet, köztük a különleges szépségű Leány-völgyet is megtekinthetik.

A szársomlyói Kikerics túrán a vidék értékes növény- és állatvilágával ismerkedhetnek meg a látogatók február 1-jén és 8-án. Az Aggteleki-karszton és a Tőserdőn erdei állatok életjelei után nyomozhatnak az érdeklődők, a Biharugrai-halastavaknál az itthon telelő madarakat, a Hévízi-tónál a környező védett területek téli élővilágát figyelhetik meg a túrázók, a szalafői túrát választók pedig azt is megtudhatják, hogyan készül a tökmagolaj.

Forrás: vjm.hu