Nem kapod meg a diplomád, mert nincs nyelvvizsgád? Nem vesznek fel mesterképzésre, mert nincs nyelvvizsgád? Nincs nyelvvizsgád? Amennyiben zavarónak érzed ezt a hiányt, most a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) segítségével szinte ingyen járhatsz 50-100 órás angol nyelvi képzésre a kezdő szinttől a B2-ig, csupán 2-5 százalékos önrésszel kell rendelkezned.

A TÁMOP-nak köszönhetően 2013 februárja óta minden olyan magyar állampolgár lehetőséget kap angol tanfolyamon való részvételre, aki betöltötte 18. életévét, nincs jelenleg államilag támogatott hallgatói, tanulói jogviszonya, nem vesz részt más hazai vagy európai uniós forrásból támogatott képzésen ezzel a programmal párhuzamosan és vállalja, hogy a képzés költségeit 2-5 százalékos önrésszel kiegészíti.

Amennyiben úgy döntesz, jelentkezel, lehetőséged van harminc-, hatvan- és kilencvenórás tanfolyamon részt venni a programban részt vevő nyelviskolákban.

A harmincórás tanfolyam esetén a fizetendő önrész 1500 forint abban az esetben, ha nem hátrányos helyzetű kistérségben élő személy vagy, amennyiben igen, a fizetendő összeg 600 forint. A hatvan órás kurzus esetében 3000 forint vagy 1200 forint a kötelező összeg, míg a kilencven órás tanfolyamnál 4500 forint vagy 1800 forintot kell állnod.

Amennyiben még nem tanultál angolul, akkor lehetőséged van lerakni az alapokat, viszont, ha már korábban tanultál, egészen a B2-es középhaladó szintig tanulhatsz állami támogatással.

A jelentkezés előtt csupán egy szintfelmérőt kell kitöltened, hogy besorolást nyerj a megfelelő csoportba, valamint, hogy milyen intenzitás lenne számodra a legmegfelelőbb.

„Egy ismerősöm ajánlotta, aki már korábban részt vett egy ilyen tanfolyamon. Jelenleg a TOP Tanoda képzésére járok, amely angol középfokú nyelvvizsgára készít fel. A csoportban 16-an vagyunk, kurzusokat hetente két alkalommal tartják: egy alkalom háromszor 45 percet jelent, amelyek nagyon jó hangulatban telnek, mindenki lelkes, tanul és készül, mert tudjuk, hogyha a záróvizsga nem sikerül, vissza kell fizetnünk a képzés támogatott részét” – mondta egy nyelvtanfolyamra járó fiatal lány az Edupressnek.

{module Forrás: edupress}