A HVG február 26-án 14. alkalommal nyitotta meg Állásbörzéjét, amelyet az idei évben is frissdiplomások, pályakezdők, álláskeresők és érdeklődők ezrei keresnek fel, hogy áttekintsék a több mint 120 kiállító kínálatát, tanácsokat kapjanak vagy éppen megtanuljanak önéletrajzot írni, és hogy személyesen találkozzanak jövendőbeli munkaadóikkal.

A börze kétnapos, így még február 27-én is várja a látogatókat a Syma Rendezvényközpontban.

A nyitónapon megtartott sajtótájékoztatón Toldi Gábor, a HVG HR Center igazgatója arról beszélt, miért fontos számukra ez a kiállítás. Toldi szerint a rendezvény „lakmuszpapírja a magyar munkaerőpiacnak”, ezért nem csak az érdeklődők, álláskeresők számára hasznos, de a szakmabeliek is rengeteg fontos információval gazdagodhatnak.

Toldi Gábor elmondta, bár a foglalkoztatási statisztikák az elmúlt éveket tekintve folyamatosan javulnak, még mindig sokan vannak azok – még a diplomások között is –, akik számára az álláskeresés kihívást jelent. A rendezvény egyik fő célja, hogy nekik segítséget nyújtsanak az elhelyezkedésben.

Toldi Gábor kifejtette, a kiállítók összetétele is tükrözi azt, hogy ma Magyarországon mérnöki és informatikai végzettséggel a legkönnyebb elhelyezkedni, pláne akkor, ha az ilyen képzéseket végzők még egy vagy több nyelvet beszélnek is. A mostani, 14. börzén több mint hetven informatikai területről érkezett cég van jelen kiállítóként, de az igazgató szerint az is biztató, hogy az évek múltával egyre nagyobb számban képviseltetik magukat a nagykereskedelmi és turisztikai vállalatok is.

Hajdú Csongor, a HVG Állásbörze főszervezője gyors prezentációjában elsősorban arról beszélt, mekkorára nőtte ki magát a börze hét év alatt. A szakember elmondta, a 14. börzén már több mint 6000 állás- és képzésajánlat kapott helyet, a kiállítók között pedig több mint 120 állásajánló és húsz képzésajánló képviselteti magát.

Egymásra talál cég és álláskereső

A kilátogatók igénybe vehetnek számos személyi tanácsadást is, így például arról tájékozódhatnak, hogyan kell jó önéletrajzot írni, milyen karriert érdemes választaniuk vagy épen részt vehetnek próbainterjúkon is magyar és idegen nyelven, valamint próbanyelvvizsgákon is. Emellett grafológiai, munkajogi tanácsadáson is részt vehetnek.

A sajtóeseményen felszólalt Sümegi Zsuzsanna, a kiemelt állásajánlóként megjelenő IT Services Hungary kommunikációs vezetője is, aki elmondta, a vállalat a magyar piacon 2007 óta van jelen és ma már a magyarországi infokommunikációs piac legnagyobb munkaadójának mondhatja magát. A kommunikációs szakember szerint a fejlődés fenntartása érdekében a vállalat nagyon fontosnak tartja a jól képzett informatikus kollégák megtalálását, amelyre a HVG Állásbörze kiváló alkalmat kínál. „Minden eszközt megragadunk, ami közelebb visz minket jövendő munkavállalóinkhoz” – fogalmazott Sümegi, aki szerint a személyes találkozás lehetősége az egyik legnagyobb előnye a rendezvénynek. Az Állásbörzéről elmondta, az IT Services Hungary álláspontja szerint egy nagyon professzionálisan megszervezett rendezvényről van szó.

Rittling Dániel, a szintén kiemelt Lidl Magyarország HR-vezetője arról beszélt, hogy számukra a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy megfelelő német nyelvtudással rendelkező potenciális munkatársakat találjanak, ezért egyre jellemzőbb, hogy saját maguk szerveznek képzéseket, illetve a német nyelvű gimnáziumokat végiglátogatva felajánlják a tanulóknak, hogy szerezzenek diplomát Németországban az ő pénzügyi támogatásukkal.

Emellett azonban több új csatornán keresztül is keresnek tehetséges munkatársakat – ezek közé tartozik a HVG Állásbörze is, amely a személyes találkozók miatt egy remek lehetőséget biztosít. Rittling elmondta, a börze azért is jó alkalom erre, mert olyan emberekkel, álláskeresőkkel, érdeklődőkkel találkozhatnak, akiket önéletrajzuk alapján talán be sem hívtak volna interjúra, viszont remek munkaerő válik belőlük.

{module Forrás: edupress}