Visszatérő gondod, hogy szülőként hogyan tanítsd meg ideje korán a gyermekednek a pénz értékét? Fogalmad sincs róla, mi az, amit a pénzről a nagycsoportos-első osztályos gyereked már megért? Itt egy könyv ami nagyon hasznos lehet neked és a gyermekednek is most nyereménnyel!

Pénzmesék – nagyovisoknak és kisiskolásoknak szóló pénzügyi intelligencia fejlesztő mesés foglalkoztatókönyvek Himer Csilla pénzpedagógustól.

A Pénzmesék olyan mesesorozat, amelynek segítségével a kicsik megértik a pénz mindennapos használatát, illetve olyan alapvető, pénzzel kapcsolatos fogalmakat, amelyekkel már ők is találkozhatnak. A mesék és az azok feldolgozását segítő játékos és/vagy elgondolkodtató feladatok mind a gyerekek életkori sajátosságainak, és óvodában-iskolában kapott ismereteire építenek. Vagyis nem akarunk 5-7 éves pénzügyi zseniket képezni a mesékkel, hanem csakis a természetes fejlődésük ütemének megfelelően tágítjuk a pénzzel kapcsolatos ismereteiket.

A feladatok nem a mesék tartalmának „visszaadására” épülnek, tehát nem az iskolában megszokott módon építjük fel a gyerekekkel közösen a tudást. A feladatok egyrészt a mesék tartalmának többszempontú feldolgozását segítik, másrészt olyan készségeket, képességeket fejlesztenek az életkornak megfelelő szinten, amelyek a kifinomult pénzügyi intelligencia kialakításához nélkülözhetetlenek (és ebben nemcsak a matematikai készségek foglaltatnak benne).

Bővebb információ: penzmesek.hu valamint a nyereményjáték itt található!