Egy olyan zöld oldalt mutatunk be neked, ahol érdekes és aktuális cikkeket olvashatsz a környezetvédelem területéről.

 

Öko-lábnyom, környezetvédelem, fenntartható fejlődés, környezetbarát életmód, újrahasznosítás, megújuló energia – ezek mind-mind olyan témák, mely egyre jelentősebb szerepet kap. Van egy honlap, ahol e témák reflektorfényben vannak. Érdekes cikkeket olvashatsz egy-egy nagy lépésről a környezetvédelem területén, de akár tippeket is kaphatsz, hogyan tehetsz te is pár lépést az öko-lábnyomod nagyságának csökkentéséért. Ez az oldal a tisztakriszta.hu. Olvass róla most, és ne hagyd ki a cikk végén a csattanót!

Tiszta Kriszta alapvetése

Az oldal filozófiája az, hogy figyelem felkeltését nem a környezetszennyezés mértékét leíró hatásvadász statisztikákkal elérni. Nem az az oldal célja, hogy az emberi tevékenység káros hatásait taglalja. Ezeket a híreket megtalálod máshol. Az oldal szándéka inkább az, hogy megismertessen téged a környezetvédelem legégetőbb kérdéseivel, és ezzel kapcsolatban egy-egy elért eredményt, sikert mutasson be. Ám nem csak a problémák leírására koncentrál, hanem sok cikkben olvashatsz tippekről, melyekkel te is egyre zöldebb életmódot folytathatsz. E kettőből adódik az oldal küldetése. Ez pedig az, hogy akkor tehetsz a legtöbbet a környezetvédelem érdekében, ha tisztában vagy a meglévő problémákkal, és tudod, milyen módszerekkel segítheted a fenntartható fejlődést.

Változatos témák, de egy közös: a környezetvédelem

És hogy ne csak rébuszokban beszéljünk, a továbbiakban néhány konkrét példa szemléltesse, mikről olvashatsz a Tiszta Krisztán!

Olvashatsz az IKEA napelem-programjáról, közelgő környezetvédelem vagy társadalmi témájú szabadidős rendezvényekről – így például a TeSzedd akcióról, vagy környezettudatos közösségekről. De tanulhatsz arról, hogy szódabikarbóna hogyan tudja helyettesíteni ezerféleképpen a környezetszennyező anyagokat, vagy azt is megtudhatod, hogy hogyan kíméld pénztárcádat és legyél egyszerre környezetbarát.

Már ebből is láthatod, mennyire színes a Tiszta Kriszta palettája.

Böngéssz, olvass, adj témajavaslatot

A tisztakriszta.hu igyekszik a lehető leginteraktívabb lenni, ezért lehetőséged van arra, hogy te is leírd véleményedet, illetve akár az oldal ötletkosarában témakör javaslatokat is tehess. Kattints az oldalra, és kezdd el a böngészést!

És akkor a csattanóként álljon itt a Tiszta Krisztát vezérlő gondolat: „A Földet nem szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kaptuk kölcsön” – ha szülőként magadénak érzed ezt a gondolatot, akkor a legjobb helyen jársz.