2008. május 23-24-én második alkalommal kerül megrendezésre a Merkapt Maraton Sportközpontban a II. Nagy Sportágválasztó Nap, amelynek célja, hogy az érdeklődők minél több sportággal ismerkedjenek meg az eseményen megjelenő szakemberek és élsportolók segítségével. A 23-i pénteki napon csak az előre bejelentkezett iskolai csoportokat tudják fogadni, 24-én szombaton mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A rendezvény házigazdája: Hajdú B. István
Védnökök: Elbert Gábor sport-szakállamtitkár és Verbai Lajos Kőbánya polgármestere.

II. Nagy Sportágválasztó Napon megismerhető és kipróbálható sportágak:

– Evezés
– Triatlon
– Darts
– Vadvízi kajak
– Röplabda
– Labdarúgás
– Úszás
– Hegyikerékpár
– Vízilabda
– Teke
– Íjászat
– Paraspotok (csörgőlabda, judo)
– Krav-maga

– Lovas sportok
– Asztalitenisz
– Ökölvívás
– Vívás
– Judo
– Fitness
– Golf
– Kick-box
– Bírkózás
– Testépítés
– Jégkorong
– Sí és snowboard
– Gyorstollaslabda
– Tenisz

-Kajak-kenu
– Rafting
– Gokart
– Atlétika
– Sumo
– Tájfutás
– Karate
– Kendó
– Öttusa
– Kézilabda
– Rögbi
– Torna
– Kettlebell

A felsorolt sportágakon kívül az utolsó pillanatig nyitottak a szervezők más sportágak megjelenését illetően. A sportágak megismerését és kipróbálását aktívan segítik élsportolóink, európa-, világ- és olimpiai bajnokaink. Eddig az alábbi sportolóink jelezték részvételi szándékukat: Kökény Bea, Pesuth Rita, Kovács Katalin, Baczkó Bernadett, Jánosi Zsuzsa, Imre Géza, Kolonics György, Bárdosi Sándor, Kropkó Péter, Kiss Gergő, Gergely István, Haller Ákos, Zsivóczky Attila, Martinek János, Fábián László, Kovács Antal.

Emellett még számítani lehet Kovács Ágnes, Kovács „Kokó” István, Storcz Botond, Vereckei Ákos, Kökény Roland, Horváth Gábor, Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és az Irigy Hónaljmirigy közreműködésére és a lista az utolsó pillanatig bővülhet, valamint a Sportkórház sportorvosaitól is lehet majd tanácsokat kérni a helyszínen a sportági kiválasztást és sportolást illetően.

További bejelentkezett élsportolókról, sportágakról valamint a részletes programról a folyamatosan frissített www.merkaptse.hu oldalon tájékozódhatnak.

Iskolai csoportok előzetes bejelentkezésére a 06-20-56-39-254-es telefonszámon van lehetőség.